Den ferske Norgesmesteren for menn 18 år, Ole Christian Johnsrud, hadde trent hardt inn mot rennet på hjemmebane.

OPPKJØRING

– I dag ble det tungt, og det var som forventet, sa eidsvollingen.

De siste to ukene har gått med til mye og hard basistrening, for å slippe opp litt fram mot Norgescup og NM del to som kommer neste helg. Der ønsker han å komme på pallen i fellesstart. I lørdagens sprint på hjemmebane hadde han to løpere foran seg, men Johnsrud deppet ikke av den grunn.

– De to øverst på pallen er bedre enn meg i dag, men det er neste helg det virkelig gjelder, påpeker Johnsrud, som brukte helgas renn på Nordåsen som ren oppkjøring.

– GØY Å FÅ UTTELLING AV TRENINGEN

Vilde Børseth var veldig fornøyd med sin gjennomføring på sprinten:

– Skytinga var helt fantastisk. Jeg tror ikke jeg har skutt så bra noen gang, jeg, smilte hun etter målgang.

Det tette snøværet var ingen hindring. Hun har hatt fokus på skytingen sin den siste tida, og forteller at det er veldig godt å få det ut i konkurranse – og særlig på hjemmebane.

– Det er ekstra moro å gå her, og jeg kjenner jo løypene godt. I dag merka jeg at første runden gikk lett, nesten for lett, men mot slutten merka jeg at det begynte å bli tungt igjen, sier hun.

Før rennet hadde hun håp om å være innenfor topp 10, og kunne smile bredt da tredjeplassen var sikret. Andreplassen var hun kun ett sekund bak.

MIDDELS DAG I LØYPA

Karoline Næss, også fra Bjerke IL, hadde i likhet med Ole Christian Johnsrud trent hardt den siste tiden.

– Det var et ok renn, men det var litt tungt å gå i dag etter en hard treningsperiode. Skiene var «helt ok», og med to bom på både stående og liggende skyting var det ikke helt topp der heller. Det blåste litt mer enn jeg trodde på liggende, og på stå hadde jeg nok litt for høy puls. Selv om dette på mange måter blir en slags treningshelg, får man alltid i gang konkurransemodusen med startnummer på brystet, sier hun.

Nå sikter hun videre mot Norgescup i Os i Østerdalen.

LOKAL KRETSMESTER

På søndagens fellesstart var Frida Fodstad seks fattige tideler bak førsteplassen i J14. Vilde Børseth tok et lite skritt tilbake på standplass, der feilfri skyting lørdag endte med tre bom på søndag. Det holdt uansett til en fin femteplass. Ullensaker Skiklubb var også representert på Nordåsen. Tobias Ottersen klinket til med en god tredjeplass i G16, en av skiskytterfestivalens største klasser, med 33 startende.

Øyvind Aalling Lio ble bestemann i klasse M19 og dermed kretsmester. Til tross for seks bom var han drøye halvminuttet foran nestemann i mål.

LES OGSÅ: Skiskytterfestivalen har aldri blitt avlyst og går som planlag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.