Selv om det ikke ble seier, var Kevin Normann (15) fornøyd etter helgens KM i skyting og er sikker på at skyting er den morsomste hobbyen man kan ha.

Kevin ble tredje beste skytter i helgens kretsmesterskap i skyting på Bergerbanen på Eidsvoll Verk.

15-åringen gjorde seg sterkt bemerket på landsskytterstevnet på Lesja i sommer med 249 av 250 poeng på banen og 42 treff av like mange oppnåelige på feltskytingen.

NERVØS FØR SKYTING

- Landsskytterstevnet på Lesja var det morsomste jeg noen gang har opplevd, sier Kevin.

- Det gikk langt bedre enn jeg noen gang hadde trodd og jeg var temmelig overrasket, sier han.

- Jeg er alltid fryktelig nervøs før jeg skal inn og skyte, og på Lesja var det ekstra ille.

HØY PULS

- Det fine er at den høye pulsen roer seg i det øyeblikk jeg tar i avtrekkeren og skal skyte og da går det likevel bra, sier Kevin, som innrømmer at han er bitt av «skytebasillen».

STARTET MED LUFTGEVÆR

- Hvordan kom du på at du skulle begynne med denne hobbyen?

- Jeg skjøt mye luftgevær hjemme og traff veldig bra med det og ville prøve konkurranseskyting, forteller Kevin.

- Resultatene har blitt veldig mye bedre i sommer etter at jeg begynte med grovkaliber, men det er fortsatt vanskelig å unngå en nier eller to i en konkurranse, sier han.

OVER TIL KNESTÅENDE

Neste år er det opprykk til klasse junior og knestående skyting står på programmet?

- Ja det blir en ny utfordring, men det skal trenes så mye i vinter at overgangen skal gå fint mener talentet fra Nygård på Bøn, som avsluttet sesongen ute i helga med poengsummen 347. Dette betyr at han nærmer seg dagen da alle skuddene sitter i tieren.

KM -MESTERE

Sondre Hushagen fra Nannestad var den som trakk det lengste strået i eldre rekrutt i helgen med 348 poeng foran Kirsti Fagerli fra Langseth med samme poengsum. Renate Hushagen Nannestad vant junior og Aleksander Bredesen, Eidsvoll Verk rekruttklassen.

Stine Cecilie Granlund (Nannestad), vant senior med 342 som sluttsum foran Lars David Øvrum (Nannestad) med årets skytterprinsesse, Åse Marit Myrvang på tredjeplass. Steinsgård ble best i lagskytingen foran Eidsvoll Verk.

- Det gikk langt bedre enn jeg noen gang hadde trodd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.