• ENKELT: Ute på banen fikk Christian Aas og Ull/Kisa lett match mot et Stabæk-lag uten sine beste spillere.

Etter å ha sørget for at alle har kaffe i begeret drar Arnfinn Eide opp arket med lagoppstillingen til fredagens treningskamp mellom Ull/Kisa og Stabæk. Se her, sier han til EUB, og peker på navnene som står oppført som reserver.

– De syv der, de spilte jo fast i fjor. De skal inn fra benken nå. Dette er den sterkeste troppen Kisa har hatt, sier Arnfinn, som nylig vant en bil i lotteriet til klubben han er så glad i

Denne fredagen sammenfaller den ukentlige seniorkafeen for gamle Kisa-gutter med A-lagets første treningskamp for sesongen. Rundt det faste bordet, innerst i kafeteriaen på Jessheim stadion, har de minner om alle årganger i moderne tid å sammenligne med. Og selv om de anser treningskampene for først og fremst å være variasjon i spillernes treningsarbeid, ser de allerede positive tegn.

SER MER STING

– På dette nivået betyr alle kamper noe. Og stallen har aldri vært så sterk som nå, og dermed er det tendenser til kamp om plassene allerede. De trekker seg ikke i taklingene, fullfører løpene, og det er litt mer sting, sier Bjørn Skedsmo.

I fjor kom laget så langt som til kvalikspill om opprykk til eliteserien.

– Selvsagt er vi optimister, men jeg sa det i fjor, og det står jeg ved i år, at jeg tror vi trenger litt tid for å få kulturen inn i laget på veg opp. At vi stabiliserer oss og får et navn først, sier Edvin Smokvina.

– Men kvalikplass må vi jo gå for, skyter Arnfinn inn.

– Ja, vi må satse på øvre delen. Men å ha mål om at man absolutt skal i eliteserien akkurat nå, det tror jeg ikke vi skal ha, sier Edvin.

– Ett eller to år trenger vi nok på det, svarer Arnfinn.

– Ja, det synes jeg det bør være, konkluderer Edvin, som er æresmedlem i klubben. 

Det var Teitur Thordarson som innførte seniorkafeen tilbake i 2003 da han var Ull/Kisa-trener.

– Noen ganger er vi 13-14, andre ganger åtte. Det ligger på ti i snitt, sier Knut Nordby.

– Det kommer flest folk når vi vinner kamper, sier Bjørn og smiler.

OPPDATERTE KARER

Rett som det er kommer daglig leder Cato Strømberg og trener Vegard Skogheim bort til bordet for å oppdatere seniorene på siste nytt.

– Vi graver og spør. Vi skal ha greie på litt, men det er ikke bestandig vi får greie på alt, sier Edvin.

På de halvannen time lange samlingene er det mer enn Ull/Kisa som er tema. Edvin mener de løser så godt som alt av problemer som dukker opp i løpet av uka.

– For å si det bredt, det er vel alt fra fotball til metoo, sier Bjørn.

Seniorene gjør mer enn å drikke kaffe. Veteranene står for mye av dugnadsarbeidet i klubben. Mye av planleggingen skjer her på fredagene, men ettersom det meste ikke skal være klart før til søndagskampene, hender det at mye blir i siste liten. Men jobben blir gjort. Uke ut og uke inn. 

– Jeg har vært Kisa-gutt i mange herrens år, og jeg synes det er ålreit å gi tilbake til klubben, sier Edvin.

VANT ÅPNINGSKAMPEN

Ull/Kisa startet årets oppkjøringsprogram med å vinne 5–1 i treningskampen mot Stabæk. Nicolay Solberg nikket inn årets første Kisa-mål etter 21 minutter, før nykommeren Morten Sundli satte inn 2–0 etter en drøy halvtimes spill.

Kaptein Truls Jørstad la på til 3–0 etter en retur fra Christian Aas sitt skudd i tverrliggeren. Ull/Kisa kunne scoret flere mål før pause, men fortsatte målproduksjonen etter hvilen. Innbytter Andreas Aalbu kontret inn Kisas fjerde før Niklas Sandberg lagde 5–0.

Stabæk hadde ny kamp allerede dagen etter, og dro dermed til Jessheim med et ungt lag som kun fikk et trøstemål på tampen.

Ull/Kisa fortsetter sesongoppkjøringen med ny hjemmekamp, 3. februar, med KFUM Oslo på motsatt banehalvdel.

KAMPFAKTA

 • Ull/Kisa–Stabæk 5–1 (3–0)
 • Jessheim stadion, 70 tilsk.
 • Mål 
 • 1–0. 21. min.: Nicolay Solberg
 • 2–0. 33. min.: Morten Sundli
 • 3–0. 35. min.: Truls Jørstad
 • 4–0. 59. min.: Andreas Aalbu
 • 5–0. 70. min.: Niklas Sandberg
 • 5–1. 75. min.; Magnus Lundal Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen. 
 • Ull/Kisa (4-5-1): Alexander Vangen (Stefan Hagerup fra 46.) – Karsten Rognerud, Morten Sundli (Emmanuel Troudart fra 46.), Ciise Abshir, Jan Tore Amundsen (Mats-Andre Kaland fra 46.) – Ole Andreas Nesset (Afonime Atobasi fra 60 min.), Truls Jørstad (Niklas Sandberg fra 46.), Christian Aas, Eric Kitolano (Sverre Martin Torp fra 46.), Nicolay Solberg (Ole Kristian Langås fra 46.) – Herman Henriksen (Andreas Aalbu fra 46.)

LES OGSÅ: Truls Skjevik har kjempet seg hjem etter ulykken 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.