Året startet med en kreftdiagnose i magen. Lørdag fortsetter det med Birkebeinerrittet. Cellegiftkurene er over. Prøvene viser at Torgeir Kemi er frisk som en fisk.

– For meg er det en seier å stå på startstreken, sier Jessheim-karen. Han kommer dundrende gjennom ett av de grønne skogspartiene på Gystadmarka på Jessheim. Smilet og humøret er det samme som det alltid har vært. Torgeir har vært gjennom et innholdsrikt år. Kreftdiagnosen, operasjonen og den påfølgende behandlingen er nevnt. I tillegg har han rukket å være med i TV3-programmet «En dag i livet».

– Nå er det seks uker siden siste cellegiftkur. Det har naturlig nok vært en utfordrende tid, men jeg har kommet styrket ut av det. Jeg har syklet så mye som mulig hele tiden. Det har vært viktig å få tankene over på noe annet.

LES OGSÅ: - Du er ikke spedalsk selv om du får kreft

Feirer med øl

Han har tatt sykkelmerket et par ganger i Birken. I år ligger ambisjonsnivået noe lavere.

– Jeg har ikke fått syklet mer enn 90 mil. Dermed håper jeg å passere målstreken et sted mellom fire og fire og en halv time. Det vil jeg være svært fornøyd med.

– Og da blir det en velfortjent feiring?

– Jeg og noen kamerater i Ullensaker Cykleklub har tradisjon for å ta en øl eller to når vi er i mål. Det er godt å tenke på det når du begynner å bli litt sliten underveis. Da klarer du gjerne å motivere deg for å ta ut det lille ekstra, svarer Kemi, som har en bestenotering på 3 timer og 30 minutter i det tradisjonsrike terrengsykkelrittet som samler tusenvis av entusiaster hvert år.

Han har vært aktiv med fotball, håndball og sykkel hele året. Kemi er sikker på at det har hjulpet ham med å takle sykdomsutfordringene bedre.

– Det har garantert gjort meg sterkere. I tillegg er jeg vant til å kjempe. Samtidig må kroppen selvsagt tåle den cellegiften den får. Det er det vanskelig å vite hvordan den reagerer på, sier han.

LES OGSÅ: - Alle bidrag i kampen mot kreft hjelper

Takker familie og venner

Kemi retter en stor takk til familie og venner for støtten det siste året.

– Foreldrene mine, brødrene mine og ikke minst samboeren min May Larsen har vært formidable støttespillere, sier han.

I tillegg har jeg mye å takke Morten Børve, Jan Rune Haga, Henning og Ida Nilsen, hele sykkelmiljøet rundt meg og andre venner for. De har vært fantastiske støttespillere i en utfordrende tid, sier Kemi. Lørdag er det en seier bare å være med i Birken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.