- Jeg er født vrang. Du må nesten være det for å holde ut så mange turer, smiler Erik Fremming.

SNØ PÅ TOPPEN

Det er kommet et tynt snølag på toppen. Erik Fremming virker nesten irriterende lite andpusten. 54-åringen har stått for en fenomenal prestasjon i 2016. Søndag noterte han tur nummer 303 til Mistberget i år. Han har gått der i 20 minusgrader. Han har opplevd tre forskjellige årstider på samme tur. Han har møtt Bjørn Dæhlie. Og han har vært der fire ganger på de mest aktive dagene. Målet er 365 turer før året er omme.

- Jeg begynte 1. januar. Da formkurven begynte å stige tenkte jeg det kunne være morsomt å prøve å få til 365 turer. Jeg merket kjapt at det gjorde noe med formen.

LES OGSÅ: 16 turer til Mistberget på et halvt døgn

Stor helsegevinst

Fremming har merket helsegevinstene på kroppen. Nå har han - som ikke veide mye i utgangspunktet - gått ned tolv kilo. Kolesterolnivået er blitt tilfredsstillende. Men det stopper ikke der.

- Jeg har mer overskudd, sover bedre om natta, orker mer på jobb og er i bedre fysisk form. Det er bare gevinster.

- Aldri vanskelig å komme seg ut?

- Nei, det kan det ikke være. Bor du i Norge og skal trene, kan du ikke kikke ut av vinduet, se på gradestokken og vurdere. Det er bare å kle på seg og komme seg ut. På denne tiden av året er han utstyrt med hodelykt om mørket nærmer seg. Det vanlige utgangspunktet er Opsahlteiet i Åsleia. Ofte går han Opsahlteiet - Mistberget - Spetalsvegen - Mistberget - Opsahlteiet på samme økt. På de mest aktive dagene har Erik gått to doble turer. Turopplevelsen består av mye mer enn fjellmålet på toppen.

25 minutter til Høydepunktet

- Det er mye dyr i skogen, og naturopplevelsen er fantastisk. Også er det alltid mange hyggelige folk å treffe på her. Mistberget er et enormt populært turmål. Rekorden til toppen er på 25 minutter og 15 sekunder. Normalt gjør han oppturen unna på mellom 30 og 40 minutter.

- For meg er dette bare litt vanlig galskap, humrer Fremming.

- Hva med 2017? 365 turer til?

- Nei, det blir det nok ikke. Men noen turer blir det helt sikkert, sier fjellets mann.

LES OGSÅ: Motorsagkunst og ny gapahuk på vegen opp til Mistberget

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.