Pia Melbye (10), Frid-Marie Yri Hagen (11) og Kaja Izabel Sveinhaug Årnes (11) spiller på Finstads jentelag til vanlig. De unge fotballspillerne syntes det var veldig stas å få se eliteklubbene på Finstad-banen tirsdag ettermiddag.

– Det var kjempegøy! Og så var det gøy at dem vant fordi vi holdt med LSK, forteller fotballspillerne til EUB. Hvor motstanderne egentlig var fra var litt uklart en liten stund.

– Og så var det gøy at de andre hadde kommet helt fra … helt fra … KINA!

fikk profftips og autograf

Tirsdagens ballhentere benyttet også anledningen til å dra til seg noen tips for videre satsing.

– Jeg spurte Hedda om hun syntes det var vanskelig å spille. Hun har vært fotballtreneren min, forteller Frid-Marie.

– Det ser litt vanskelig ut fordi det går så fort, skyter Kaja Izabel inn.

– Det var også litt skummelt å være ballhenter fordi de kom jo rett mot oss i full fart, sier Pia.

– Skal dere bli fotballspillere også?

– JA, er det unisone svaret.

hedda på hjemmebane

Etter kampen var det tid for autografskrivning, og Hedda Taugard fra Finstad var naturlig nok et samlingspunkt for de unge supporterne. LSK-spiller Taugard kom inn de siste tjue minuttene mot Jiangsu Suning.

– Jeg hadde egentlig ikke så mye forventninger, men jeg hadde et håp om å få spille. Det var veldig moro å få komme inn, sier Taugard selv til EUB. Hun og lillesøster Andrea har flerfoldige treningstimer lagt ned på Finstads grønne bane.

– Jeg har også vært med som instruktør på fotballskolen, så dette var veldig stas å være med på, sier Taugard.

Nå håper hun å spille seg inn i a-stallen.

– I høst er målet å gjøre det godt med rekruttlaget og forhåpentligvis få trene en del med A-laget. Det er selvsagt et mål å bli tatt opp i a-stallen. Da er det bare å jobbe på, avslutter Taugard.

fineste gressbane

Begge lagene ga uttrykk for at de var spesielt fornøyde med gressmatta. Gressbanen er antakelig av de aller fineste gressmattene på Romerike.

– Vi fikk forespørsel for tre uker siden og da kasta vi oss rundt for å få banen i topp stand, forteller leder for Finstad Sportsklubb, Tom Anders Tærud.

– Vi har gjødsla to ganger, sådd i og vannet. Banemannskapet ledet av Bjarne Gundelsby og Tore Pedersen har gjort en kjempejobb, sier Tærud.

– Det var stas å sette i gang med merking av stor bane igjen. Det er noen år siden sist, forteller Gundelsby.

LES OGSÅ: Sara Asakskogen og Hedda Myran Taugard debuterte for landets beste fotballag

Kampfakta

  • LSK Kvinner - ­Jiangsu Suning
  • Arrangement av Finstad Sportsklubb og Eidsvold IF
  • Over 200 tilskuere så treningskampen
  • På LSK spiller Hedda Taugard og Andrea Taugard fra Eidsvoll, samt Malin Brenn, Sophie Roman Haug og Emilie Woldvik fra Ullensaker. 
  • Jiangsu Suning er kinesiske seriemester av året. 
  • LSK vant 4-2 etter scoringer fra Sophie Roman Haug, Marte Berget x 2 og Ingrid Spord

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.