Nannestad-mannen Vegard Breen kjente omgivelsene bedre enn alle da syklister i verdenstoppen startet andre etappe av Tour of Norway fra Sundet, Eidsvoll.

– GØY

– Dette er gøy. Det er hyggelig å se venner og kjente på start, som man ikke får sett så ofte. Og så er det fint å kjøre sykkelritt på gamle treningsveger, sier Breen til EUB.

Utenfor bobilen til laget Joker-Icopal var det flere som ville hilse på og slå av en prat. Breen er også tilknyttet Eidsvoll sykkelklubb. Akkurat dette rittet går i såpass kontrollerte former at Breen tviler på at han har så veldig stor fordel av å ha trent på de samme vegene.

– Og det er stort sett fine veger, så det er ikke så mange overraskelser man trenger å være obs på, sier Breen.

STIGENDE FORM

I etappen fra Eidsvoll, og de tre påfølgende etappene, handler Breens oppgaver om å hjelpe andre ryttere på laget Joker-Icopal. I avslutningen inn mot Oslo den 21. mai håper han å kunne vise seg fram.

– På femteetappen kan det fort bli litt mer åpent, så det er en etappe jeg har sett meg ut for egen del, sier Breen.

En god plassering der vil i tilfelle være en kjærkommen opptur etter en kjedelig innledning på sesongen.

– Jeg har hatt en litt tung start i år. Jeg har vært syk i deler av april, men ved å komme meg gjennom Tour des Fjords og Tour of Norway så tror jeg disse ukene skal være stigende og at det blir bra til NM, sier Breen.

– MÅ JO KOMME

Noen hundre personer hadde møtt opp i sentrum for å få med seg sykkeleliten som etter en runde i Sundet fortsatt mot målgang i Brumunddal via Minnesund og Feiring.

– Vi må jo komme når det skjer noe i Sundet. Og så var det ikke lange vegen å gå, sier Dorthe Grasmo.

Sammen med kollega Tone Fredriksen har hun tatt med seg en gjeng tredjeklassinger fra Vilberg-SFO.

– Det er ålreit å kunne gjøre noe litt utenom det vanlige, og ikke bare tråkke på asfalten der oppe på skolen, sier Fredriksen.

Mens Eidsvoll sykkelklubb blant annet bidro med vakthold, var også flere fra det lokale sykkelmiljøet involvert. Hans Petter Trondsen fra Ullensaker Cyckleklub har ansvaret for alle kjøretøyene som følger rittet.

– Jeg koordinerer slik at det hver dag er sjåfører på alle biler hver dag, og at dommere og alt rundt blir transportert til start. I tillegg har jeg ansvaret for alle VIP-gjester, forteller Trondsen.

Etter at syklistene har forlatt Sundet arrangerer Eidsvoll sykkelklubb Tour of Norway for kids

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.