Som EUB har omtalt tidligere har Ullensaker/Kisa idrettslag kalt inn til ekstraordinært årsmøte den 10. mai for å stemme over å endre klubbnavn fra Ullensaker/Kisa IL til UKI Jessheim IL. Forslaget har fått god mottakelse fra mange, men ikke alle. Daglig leder Lars Erik Aas i Ull/Kisa håndball er blant dem som ikke vil ha noen navneendring.

– GJØR NOE MED HELE SJELA

– Jeg er oppriktig stolt av at vi heter Ull/Kisa. Og jeg er stolt av å bo på Jessheim. Vi bor i en fantastisk by og kommune hvor de er flinke til å utvikle. Men jeg synes at å rokke ved navnet gjør noe med hele sjela. Jeg føler de kødder litt med klubben min, sier Aas til EUB.

Hovedstyrets forslag om å endre navn på allianselaget innebærer også at de øvrige enhetene får navnene UKI Jessheim Fotball, UKI Jessheim Friidrett, UKI Jessheim Innebandy og UKI Jessheim Håndball. Aas føler at de foreslåtte navnene bare blir mer uforståelige.

– Forkortelsen UKI er Ullensaker/Kisa Idrettslag. Jeg synes det blir rotete hvis vi da skal hete UKI Jessheim. Jeg sliter litt med å forstå hvorfor man skal bytte, og jeg synes det er trist at man skal rokke ved den sterke merkevaren som Ull/Kisa er. Den er godt kjent i Norge, sier Aas.

I møteinnkallingen er forslaget begrunnet med et ønske om sterkere profilering av hvor idrettslaget har sin tilhørighet, og å bygge opp en sterkere identitet til Jessheim som by.

– Jeg har forståelse for at de vil knytte by og klubb tettere sammen, men ikke at man må bytte navn for å gjøre det. Det står Jessheim i logoen fra før og vi har tilhørt Jessheim i minst 70 år. Ull/Kisa har alltid vært Jessheim og jeg tror man undergraver identiteten hvis man sier at Ull/Kisa ikke er et kjent lag i Norge, sier Aas.

Den mangeårige Ull/Kisa-mannen Johan Jørstad har tidligere problematisert forslaget ved å si at Ull/Kisa er mer enn en klubb for bare Jessheim, og understreket på fotballens årsmøte at mange kjernetilskuere ikke nødvendigvis bor der og at Ull/Kisa er en klubb for hele bygda. Håndball-leder Aas deler denne bekymringen.

– TAPER PÅ Å SNEVRE DET INN

– Da er det plutselig bare det sentrumsnære som er Ull/Kisa. Hva med Sand? Gardermoen? Hvor går grensene? Skal det være sånn at du får holde deg unna Ull/Kisa og Jessheim hvis du bor på Algarheim? Jeg tror man taper på å snevre det inn rundt et såpass geografisk lite område, sier Aas.

Alle medlemmer som har fylt 15 år og har betalt kontingent er berettiget til å delta på avstemmingen som skal foregå skriftlig på Jessheim stadion. I håndballmiljøet har Aas pratet med folk som både er for og imot navnebytte. Han skulle imidlertid ønske at flere engasjerte seg. Håndballen har ikke planlagt noe møte for sin enhet i forkant av årsmøtet, slik friidretten skal ha to dager før stemmedagen. Navnedebatten har sitt utspring fra et forslag som først ble brakt på banen tilbred støtte i fotballens årsmøte.

– Fotballen er den klart største idretten i Ull/Kisa. De har flest medlemmer og hvis de vil og får med seg sine så blir det et navnebytte. Jeg mener det er viktig at vi nå tenker gjennom hva vi gjør. Skal man ha en identitet så tror jeg det er viktig at vi holder på den, sier Aas.

LES OGSÅ: Ull/Kisa håndball blir proffere

LES OGSÅ: Vil at idrett og bynæring skal støtte seg mer på hverandre

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.