På søndag tar Ull/Kisa imot Viking til 1. divisjonskamp. Kløfta-bosatte Eirik Soltvedt, som i sin aktive karriere spilte i både Kisa og Viking – gleder seg til å være tilskuer på Jessheim stadion for første gang denne sesongen.

– Jeg må heie på Ull/Kisa i den kampen. Men så håper jeg at Viking rykker opp, sier Soltvedt.

Storklubben fra Rogaland har planer om å rykke rett opp igjen, men også Kisa jobber mot opprykk i løpet av de neste årene.

– Det viktigste for meg er at Viking går opp igjen i år. Jeg er usikker på om det er riktig for Kisa å gå opp allerede i nå, med tanke på alt som må ligge i bunn. Men Kisas tid vil komme, sier Soltvedt.

– SATT JESSHEIM PÅ KARTET

Soltvedt bodde i Stavanger fra han var syv til 20 år, og tilbrakte tre år i Viking-systemet fra 95 til 98.

– På den tiden var Viking en stormakt, og det var utenkelig at de skulle møte Ull/Kisa, som vel var nede i 3. divisjon. Mye har skjedd i begge klubber siden den gang, men hvis man snakker om de fire store klubbene i Norge så er det Vålerenga, Brann, Rosenborg og Viking. Jeg synes derfor det er rart å se Viking nede i OBOS-ligaen, for det er ikke der de skal være, sier Soltvedt.

Uten å få slippe til i annet enn treningskamper i oljebyen ble det gjennom åtte sesonger i gult og grønt at Soltvedt skaffet seg sitt navn i fotballen. En kneskade gjorde at han ga seg i Kisa på slutten av 2012-sesongen, som var klubbens første på nest øverste nivå. Siden angriperen takket for seg har han fulgt klubben tett fra utsiden. De siste årene har han opplevd stor utvikling både sportslig og organisatorisk.

– Kisa har gjort mye riktig helt siden den siste tiden min. De har vært dyktige til å få inn den rette typen spillere, og vært flinke til å utvikle dem videre. Utenfra virker det som om de får mye ut ressursene de har, og at de har satt et tydelig spillesystem som fungerer. Det er spennende typer både foran og bak, og jeg synes de har satt Jessheim på kartet, sier Soltvedt.

FØRSTE ÅR UTEN FOTBALL

Til daglig jobber Soltvedt ved Råholt ungdomsskole. Selv om han først la opp etter Kisa-tiden har han i de senere årene bidratt noe som spiller mens han har hatt trenerroller i Eidsvold IF og Hauerseter. Etter at han begynte med fotball i seksårsalderen er dette den første sesongen at 39-åringen ikke er involvert i noe fotballag, verken som spiller eller trener.

– Jeg har ikke hatt noe fri fra fotball siden jeg var seks år, så jeg trengte det. Jeg har planer om å komme tilbake som trener eller spillerutvikler, men det er godt å kunne slappe av et år og bare nyte fotballen, sier Soltvedt.

LES OGSÅ: Ull/Kisa slo bunnlaget

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.