De tapte fire av de seks første kampene. Likevel endte Eidsvold Turns A-lag kun fem poeng bak vinner Stabæk 2 i kampen om opprykk fra 3. divisjon avd. 2.

– Før sesongen hadde vi håpet å rykke opp. Det er det vi har hatt som internt mål. Men etter den starten vi fikk så må vi være fornøyde, sier sportslig leder Roar Halvorsen til EUB.

– KJEMPEPRESTASJON

For den svake starten ble etterfulgt av 20 kamper der Turn vant 17, spilte en uavgjort, og tapte kun to. I siste hjemmekamp, forrige helg, hadde Turn overtaket på Stabæk 2, som etter utvisning spilte over en halvtime med en mann mindre. Mot spillets gang stakk Stabæk-rekruttene likevel av med seieren, og etter helgens serieavslutning endte bæringene opp som vinnere av opprykket.

– Vi var jo med helt inn, og hadde vi slått Stabæk så hadde vi antakeligvis gått opp. Men klart, etter den starten vi hadde så er jo det en kjempeprestasjon, sier Halvorsen.

De skal straks i gang med å evaluere hvorfor sesongen gikk som den gjorde, men umiddelbart ser den sportslige ledelsen ingen åpenbare svar på hvorfor innledningen og fortsettelsen ble såpass forskjellig.

– Vi forberedte oss godt, var på treningsleir og følte oss veldig bra. Så vi har ikke noe godt svar på det, men det blir analyser og gjennomgang snart, sier han.

Trener Jon Audun Slaatsveen gir seg når året er omme. Det er foreløpig ikke klart om den andre treneren, Karim Essediri, går på en ny sesong. Ambisjonene om opprykk er likevel klare.

– Når man tenker over det i ettertid så er det klart det var bittert når man kom såpass nære. Men det er lite å gjøre med nå, så da er det bare å krumme nakken og starte på nytt, sier den sportslige lederen.

– KJEMPELØFT

Klubben får også en ny start med sitt nye anlegg på Myhrer. Mens hjemmebanen har blitt oppgradert med kunstgress har Turn i år spilt sine kamper ved Eidsvollhallen. Snart begynner kveldstreninger under skinnende nytt flomlys. Halvorsen ser fram ser fram til å starte ny sesong tilbake på Myhrer.

– Da blir klubben mer samlet igjen. Det blir en helt annen ramme og vi ser fram til å få hele sesongen her. Det blir et kjempeløft, sier Halvorsen.

Tredjeplassen var allerede spikret før siste serierunde på lørdag, men Turn avsluttet sesongen med stil. To straffemål av Jonatan Teigland, samt nettkjenninger av Stian Teksum og André Trandum Nordlie gjorde at Turn kunne reise hjem med 4–0 seier og tre poeng.

KAMPFAKTA

Lokomotiv Oslo – Eidsvold Turn 0–4 (0–1)

Tørteberg kunstgress, 40 tilskuere

MÅL

0–1. 45 min: Jonatan Teigland

0–2 .50 min: Stian Teksum

0–3. 73 min: André Trandum Nordlie

0–4 75 min: Jonatan Teigland

Dommer: Eirik Wisted-Thu, Ready

Gule kort: Didrik Storskogen, Lokomotiv Oslo

Eidsvold Turn: Hågen S. Einang, Erik Ruud, André Trandum Nordlie, Henrik Ulseth, Johan Kolbjørnsrud, Kristoffer Trandum Nordlie, Jon Erik Økland, Markus Stensby (Kyllian Kouame fra 72.), Joakim Madsen (Eiven H. Solberg fra 72.), Stian Teksum (Sondre Rustad Rudi fra 67.), Jonatan Teigland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.