- Vi har nå så mange aktive spillere at det er et stort behov for en kunstgressbane. Da kan vi faktisk fordi vi kan starte sesongen tidligere og avslutte senere utvide sesongen med tre måneder, sier Odd Arvid Rønning, leder for Bjerke IL fotball.

Han forteller at det i dag er over 250 fotballspillere i alderen seks til 14 år.

- I tillegg kommer 15-års jenter og et damelag. Med en kunstgressbane i Maura vil også presset på kunstgresset i Nannestad sentrum bli mindre, sier Rønning.

TRE MILLIONER KRONER

Han forteller at et foreløpig kostnadsoverslag havnet på en totalkostnad på tre millioner kroner.

- Dette mener vi blir maksbeløpet. Med vanlig tredelt fordeling vil én million kroner komme via tippemidler, én million med egne midler og dugnadsinnsats, og så håper vi selvsagt Nannestad kommune vil bidra med én million kroner, sier Rønning.

Han håper å kunne sende søknaden i høst.

- Svar på søknad om tippemidler kommer i mai. Dersom alt går i orden kan vi starte med byggearbeidene i løpet av neste år, sier Rønning.

LES OGSÅ: Slo sammen tre trinn for at jentene skal få spille fotball

IKKE UNDERVARME

Banen blir planlagt uten undervarme.

- Dette gjør prosjektet betydelig billigere. Forholdene for dagens bane, som er planlagt til kunstgressbane, ligger godt til rette, blant annet fordi dreneringen er god og høydenivået tilnærmet riktig så lenge det ikke skal legges til rette for undervarme. Det betyr mindre inngrep og lavere kostnader, sier Rønning.

Nannestad bygdeliste mener det er viktig at det støttes opp om planene til Bjerke IL fotball.

- Maura vokser, og kommunen bør støtte dette prosjektet på lik linje med banen i Nannestad sentrum. Det er vel anvendte penger. Den beste måten å støtte kultur og idrett på er å bygge anlegg, sier Petter Gulbrandsen, ordførerkandidat for Nannestad bygdeliste.

DUGNADSINNSATS

Morten Martinsen, andrekandidat for Nannestad bygdeliste til høstens kommunevalg, synes Bjerke IL får til mye av lite.

- Det er stor dugnadsinnsats, og jeg er imponert over hva de får til. Å støtte dette er en investering i barna. En utvidelse av tilbudet kan også bidra til at færre ungdommer hopper av når de når en viss alder, sier Marthinsen.

Laget har også nytt klubbhus på plass på Bjerke stadion.

- Nannestad kommune har vært flinke til å støtte opp om kultur og idrett, så vi håper dette fortsetter, sier Rønning.

Han ser også at det er fint for fotballspillere å veksle mellom å spille på natur- og kunstgress.

- Det kan føre til færre skader. Det er også viktig med et enda bedre tilbud i nærmiljøet. Kortreist aktivitet er bra, sier han.

LES OGSÅ: Ingeborg drømmer om å en dag spille fotball i utlandet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.