- Livet er verdifullt selv i rullestol. Det er jeg som griper muligheter eller lukker dørene. Jeg vil nyte livet, sier Ole Vegard Nebbneset fra Eidsvoll Verk.
I forrige uke deltok han for første gang på Ridderuka på Beitostølen, verdens største årlige vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede med over 450 deltakere. Ridderuka ble arrangert for 53. gang og ble avsluttet lørdag med Ridderrennet.
- Livet kan ikke stoppe opp selv om man får en skade. Jeg velger å se framover og ta for meg de muligheter som finnes. Det er utrolig mye man kan holde på med selv om man havner i rullestol, sier Ole Vegard som har fått sjansen til å prøve ut en rekke idretter under Ridderuka.
- Jeg har deltatt i langrenn, skiskyting, alpint, kiting og pigget. Det er utrolig mye spennende her som kan inspirere til å fortsette treningen når man kommer hjem. Jeg vender helt sikkert tilbake igjen, sier Nebbneset, som allerede har skaffet seg sitski.
LES OGSÅ: 72 år og blind, men sprekere enn de fleste

Ingen aprilspøk

La oss imidlertid gå litt over ett år tilbake i tiden. Ole Vegard var en ivrig telemarkkjører og konkurrerte også i norgescupen. Han forteller selv:
- Det er ingen aprilspøk selv om det var 1. april. Jeg trente telemark på østsiden av Kvitfjell. Etter mange timers kjøring skulle jeg bare avslutte dagen med noen hopp i terrengparken. Høy fart, høyt hopp og kort unnarenn fikk alvorlige følger. Jeg ødela en ryggvirvel og flere nerver, og ble lam fra livet og ned.

På beina

Selv om 25-åringen har hatt sine nedturer og tunge stunder etter det stygge fallet, har han alltid hatt et klart mål om å kunne gå igjen.
- Det har vært mange treningstimer etter at jeg ble lam. I februar klarte jeg å ta mine første steg med krykker. Jeg føler selv at jeg er kommet langt i opptreningen, men jeg har selvfølgelig veldig mye igjen. Det er heller ikke gitt at jeg vil gå igjen, det er jo så vanskelig å si noe sikkert når det gjelder nerveskader. Men jeg vil alltid trene med det formål å få så bra funksjon som mulig. Jeg kommer uansett til å ha søkelys på mulighetene og ikke tenke begrensninger. Det er bare tull å grave seg ned, sier Nebbneset.
LES OGSÅ: Hard konkurranse med 4,2 kilo tunge steiner
Om veien videre sier han:
- Jeg setter meg små mål underveis, prøver å leve her og nå. Livet slutter jo ikke selv om man blir skadet. Jeg har fortsatt lyst på toppturer i fjellet og være like aktiv som før, og det tror jeg at jeg skal få til. Det betyr mye for meg å få være ute i naturen.

Praktiserende Lege

Den ski- og friluftsglade gutten var nesten ferdig med det andre året på medisinstudiene i Tromsø da han skadet seg. Han har derfor tatt dette året på nytt igjen.
- Det er ikke noe i veien for å bli lege selv om man sitter i rullestol. Det finnes jo mange praktiserende leger som er i samme situasjon. Mine erfaringer etter at jeg skadet meg får jeg også dra nytte av i studiene. Jeg velger å se på det slik, sier Nebbneset.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.