• SPENT: Cato Strømberg gleder seg over at Ull/Kisa kjemper om kvalikplass og er spent på serieinnspurten. ?

Med seks runder igjen av sesongen ligger Ull/Kisa på 6. plass i OBOS-ligaen, den siste tabellposisjonen som gir en plass i kvalifiseringsspillet om opprykk til eliteserien. For Jessheim-klubben som i fjor klamret seg fast i motsatt ende av tabellen, og i utgangspunktet satte målsettingen til å etablere seg i divisjonen – er daglig leder Cato Strømberg nå klar på at det vil bety mye for klubben å sikre seg en kvalikplass ved sesongslutt.

– MOBILISERER ALT VI HAR

– Nå som sesongen har blitt som den har blitt så må vi tørre å se opp og ikke den andre vegen. Så vi mobiliserer alt vi har for å bli blant de seks beste, sier Strømberg til EUB.

Den daglige lederen påpeker at det er viktig å ha noe å spille for, både for engasjementet internt og rundt klubben. I tillegg vil høyest mulig tabellplassering gi en økonomisk gevinst i form av en større andel av mediepotten, samt inntekter fra kampene i selve kvaliksluttspillet.

Kvaliken foregår slik at lag 3, 4,5 og 6 på tabellen spiller cupspill om plass i finale mot det laget som ender på kvalikplass i eliteserien. I debutsesongen på nest øverste nivå, tilbake i 2012, kom Ull/Kisa seg helt til finalen hvor de til slutt måtte gi tapt for Sandnes Ulf. Et opprykk allerede i år er noe den daglige lederen anser som lite sannsynlig.

– GODT GRUNNLAG

– Men vi ville tatt utfordringen på strak arm, det er jeg sikker på. Det blir andre premisser i eliteserien og det ville blitt store utfordringer. Men jeg tror likevel at vi skal fortsette slik vi har gjort nå, med nøkterne målsettinger hvor vi drar med oss hele klubben og sørger for at vi har et godt grunnlag når den dagen eventuelt kommer, sier Strømberg.

For om det skulle bli for tidlig i år har den daglige lederen likevel opprykksambisjoner på vegne av Ull/Kisa for nær framtid.

– Vi har en drøm og et ønske for den neste tre til fem årene at vi virkelig skal være med å se om det er mulig å få et lag på Øvre Romerike i eliteserien, sier Kisa-lederen.

MØTER LIGAENS BESTE LAG

Med tre seiere på de fire siste kampene går Ull/Kisa inn i sesongavslutningen med god vind i seilene. Bak Kisa og den siste kvalikplassen ligger lagene tett på tabellen, der Levanger, Florø og naboklubben Strømmen er innen fire poengs rekkevidde. Samtidig er det bare ett poeng opp til Mjøndalen på plassen foran Kisa. Tirsdag kommer serieleder Bodø/Glimt til Jessheim.

– Dette blir kjempespennende. Vi håper vi klarer å fylle opp stadion når Bodø/Glimt kommer, sier Strømberg.

Ull/Kisas A-lag har igjen følgende kamper av årets seriespill:

26.9 Bodø/Glimt (h)
3.10 Fredrikstad (b)
15.10 Jerv (h)
22. 10 Strømmen (b)
29.10 Arendal (h)
5. 11 Levanger (b)

LES OGSÅ: Den tidligere Ull/Kisa-matta er lagt på Skogmo

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.