• STRAFFEKAST: Helene Røtterud venter på klarsignal til å forsøke seg fra sjumeteren.
  • GENERASJONSSKIFTE: Årets Ull/Kisa trener er Sola Sjaastad. Pernille Fredheim Skjønberg fikk kjenne på K3-nivået allerede i fjor, og har i år fått selskap av flere unge spillere.

Førsteomgangen i dag lukter det svidd av. Vi spiller fantastisk, følger kampplanen og scorer tjue mål før pause. I andreomgangen gjør vi stikk motsatt. Tempoet synker og skuddene blir dårligere, oppsummerer trener Sola Sjaastad, som jevnt over er fornøyd med lagets prestasjon.

- Kampplanen var å stå godt i forsvar og kjøre på med masse trykk i ankomst og i kontra. Det er slik vi ønsker å spille i hver kamp, sier Sjaastad, som mener laget lyktes godt med dette i en halv kamp mot Høland.

- Det er lett for et ungt lag å dette ned litt etter å lede 20-8 til pause, fastlår trønderen.

Hun tok over ansvaret foran denne sesongen uten helt å vite hva hun gikk til.

- Jeg vet ikke så mye mer enn at det var mer rutine i laget i fjor. I år er det et veldig ungt lag som det er naturlig at vil prestere litt ustabilt, sier hun.

Da Sola Sjaastad begynte forberedelsene til denne sesongen var målsettingen å holde plassen. Etter ti kamper er hun imidlertid rimelig sikker på at de klarer dette, og målsettingen fremover blir å se oppover på tabellen i stedet for nedover.

PLUKKER STADIG POENG

- I fjor hadde vi mange rutinerte spillere på laget. Da var vi litt mer ballsikre, men i år har vi mer trøkk og tempo, sier Pernille Fredheim Skjønberg (17). Hun er blant lagets unge spillere som også bidro forrige sesong.

- Vi har mye å vinne på å holde tempoet oppe. En del av de vi møter er litt eldre og mer rutinerte enn oss, men henger ikke alltid med når vi gir gass, smiler hun.

- Nå har vi kommet på riktig spor poengmessig også, sier hun og sikter da til at laget er ubeseiret i de siste fire kampene. Etter en variabel start har de gulgrønne håndballjentene fire seire, to poengdelinger og fire tap på sesongens ti første kamper.

GODT TRENINGSGRUNNLAG

At årets stall er godt trent forklarer Pernille Fredheim Skjønberg slik:

– Vi trener fem dager i uka i tillegg til kamp. Noen av øktene er ikke rene håndballøkter, men kan bestå av håndballbaserte styrkeøvelser. Mange går også på idrettslinja og får flere økter enkelte dager. Vi ser an treningsmengden for å sikre overskudd til kamp, understreker hun.

Neste kamp for Ull/Kisa spilles førstkommende lørdag, borte mot Kjelsås. Oslo-laget har sammen med Haslum skaffet seg en luke til de øvige lagene.

Skaper stemning i flerbrukshallen: – Vi prøver å bygge litt innebandykultur her på Jessheim

Kampfakta

  • AVISserien – KS 3. div. avd. 01
  • Ull/Kisa – Høland: 31-22
  • Jessheimhallen, 55 tilskuere
  • Lag Ull/Kisa: Rikke Sollied Hansen, Sara Gresaker (4), Helene Røtterud (3), Gulben Kamburce (4), Helle Pauline Nyland Husøy (6), Pia Misund Johnsen (5), Ingvild Rustad Haugen, Ida Lie Nilsen (3), Pernille Fredheim Skjønberg (2), Tuva Knai (1), Eirin Rustad Haugen, Mia Bjørndal, Emma Bjørndal (3)
  • Utvisninger: Ull/Kisa 3, Høland 7
  • Dommere: Egill Thorarinsson og Sindre Tjørhom Myrvang


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.