Den siste uka har Statoil Landsdelssamling vært arrangert i Østfoldhallen.

– GIR MYE MOTIVASJON

– Det har vært veldig spennende og morsomt å få spille med de beste i landet. Man vet hvor lista ligger og du må alltid være konsentrert og ha fokus for å være med, sier Fredrik Carson Pedersen.

Jessheim-gutten spiller til daglig sin klubbfotball i Lillestrøm. Det samme gjør Thale Listerud, og også den tidligere Ull/Kisa-jenta kommer fra Jessheim.

– Å bli tatt ut på en sånn samling gir mye motivasjon til å fortsette med å trene hardt og målrettet, sier Carson Pedersen.

Statoil Landsdelssamling er siste hinder før et eventuelt landslagsuttak for landets beste 15- og 16-åringer i fotball.

– Vi har samlet de mest lovende 15-åringene og 16-åringene, altså spillere født i år 2002 og 2003. Det var hundre jenter og hundre gutter her totalt, som alle har overbevist mange på sin vei før de har kommet hit. Først har de prestert godt i klubb, deretter har de gått fra sonelag via kretslag og hit. Nå er neste steget å slå seg inn i en landslagstropp, forteller Håkon Grøttland, fagansvarlig for landslagsskolen i NFF.

FLERE HENSIKTER

Modellen har tre hovedintensjoner.

– For det første å være en arena for referanser og stimuli for våre aller beste spillere. For det andre være en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal vi finne spillere som er best egnet til å spille landskamper. For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier Grøttland.

En annen hensikt er at spillerne tar med erfaringer hjem til arbeidet i klubbene.

– Det viktigste er at man blir stimulert og motivert til å trene enda bedre og hardere når man kommer hjem igjen, sier Grøttland.

LES OGSÅ: Bli kjent med den ukjente Turn-treneren 

LES OGSÅ: Samboerne trener hvert sitt A-lag i Ull/Kisa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.