Mange spillere er borte fra fjorårets suksesslag. En viktig brikke i Kisa-laget, Emma Nesdal Slinning har imidlertid blitt værende. Kapteinen gleder seg til å ta fatt på en ny sesong. Den begynner onsdag 19. april med lokaloppgjør hjemme mot Eidsvold Turn.

– Selv om mange har forsvunnet fra i fjor er vi en bra gjeng også i år. Samholdet i spillergruppa er godt, sier hun og får støtte av lagvenninne og keeper Charlotte Reinertsen.

Spillerne selv har øvre halvdel av tabellen som årets målsetting.

– Det skal i alle fall ikke bli spennende mot slutten av sesongen, understreker de.

HAR MISTET ÅTTE SPILLERE

Ull/Kisa-jentene hadde en fantastisk sesong i fjor. Blant annet kunne de løfte trofeet under Norway Cup og de rykket opp til 3. divisjon på første forsøk. Foran årets sesong har de mistet åtte spillere, hvorav flere har flyttet til Kongsvinger for å gå på Norges Toppidrettsgymnas.

– Vi har fått på plass minst like mange spillere, men med såpass mange utskiftninger er det jo et helt lag som må spilles inn, påpeker trener Aleksander Ebbestad.

Treneren legger ikke skjul på at dette byr på noen utfordringer. Likevel ser han positivt på troppen han har til rådighet. I fjor var snittalderen et sted mellom 16 og 17 år.

– Gjennomsnittsalderen har nok økt litt siden i fjor. De vi har fått inn er en miks av både yngre og litt mer erfarne spillere, som har spilt på nivået vi skal spille på i år. Noen har også spilt høyere opp, sier Ebbestad.

Han forklarer at målsettingen først og fremst blir å holde plassen.

– Dette er viktig både for å kunne utvikle spillere på et brukbart nivå, og for å kunne tiltrekke oss nye spillere, sier han.

STARTER MOT TURN

Første utfordring i seriespillet kommer mot Eidsvold Turn.

– Det er morsomt å få denne kampen i sesongpremieren. Eidsvold Turn er et lag som tenker litt likt som oss, med fokus på spillerutvikling.

Treneren skryter av spillergruppa og forteller om en gjeng med godt humør. Ebbestad føler seg trygg på at laget ikke vil bryte sammen dersom de skulle få en tung start på sesongen.

– Jeg tror vi skal være såpass solide at ingen lag vil kjøre over oss. Skedsmo og Fjellhamar rykket ned fra 2. divisjon i fjor og de bør være sterke. Borgen er vel det laget som har best stall på papiret, hevder treneren som nå går løs på sitt tredje år som damelagstrener i Ull/Kisa. Før han havnet der var han ett år i samarbeidsprosjektet til Ull/Kisa og Kløfta.

ANNERLEDES GARDEROBEPRAT

Ebbestad har også erfaring som trener på guttesiden og mener forskjellen ikke er så stor.

– Så lenge du har ambisiøse og dedikerte spillere er det ganske likt. Den største forskjellen er vel garderobepraten, ler han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.