• – LURT. Ivar Egeberg i Ull/Kisa friidrett mener det vil være lurt å ta Jessheim inn i klubbnavnet.

–Jeg mener at tiden er inne for å gjøre et navnebytte. Og jeg mener at det ikke er så dramatisk som noen kanskje synes, sier Cato Strømberg, daglig leder i Ull/Kisa fotball.

Som EUB har omtalt tidligere har Ullensaker/Kisa idrettslag kalt inn til ekstraordinært årsmøte den 10. mai for å stemme over å endre klubbnavn fra Ullensaker/Kisa IL til UKI Jessheim. Det er på bakgrunn av etforslag til fotballens årsmøte at hovedstyret nå har videreutviklet forslaget som skal stemmes over i hovedlaget. Forslaget innebærer at de øvrige enhetene får navnene UKI Jessheim Fotball, UKI Jessheim Friidrett, UKI Jessheim Innebandy og UKI Jessheim Håndball.

FØLER HISTORIEN BLIR MED

Håndball-leder Lars Erik Aas, sa nylig til EUB at han var imot navnebytte, og at de nye navnene er rotete. Strømberg er uenig.

– UKI står for historien, Ullensaker/Kisa Idrettslag. Historien, fargene og logoen blir som den alltid har vært. Jessheim har blitt by og det er masse tilflytning av folk som ikke har noen tilknytning til Ullensaker/Kisa. Sammenslåingen fra 47 har vart til nå. Jeg mener at hvis vi skal se framover så tror jeg at vi mye mer vil kunne samle oss rundt Jessheim-navnet. Både når det gjelder kommunen, byen og idrettslaget, sier Strømberg.

Også Ivar Egeberg, leder av Ull/Kisa friidrett, mener det er lurt å ta Jessheim inn i navnet.

– Jeg har ikke levd alle årene mine i Ull/Kisa og har ikke historikken inne slik mange andre har. Jeg er derfor ute etter å høre på hva folk sier. Jeg heller vel i retning av at det er lurt å ha med Jessheim i klubbnavnet når man skal selge det utad, sier Egeberg, som nylig etablerte Jessheimlauget med samme formål.

Som leder for Ull/Kisa friidrett har han kalt inn til et ekstraordinært årsmøte for enheten, som finner sted to dager før avstemmingen i hovedlaget.

– Fotballen har behandlet dette på sitt årsmøte, men det gjorde jo ikke friidrettsgruppa. På vårt årsmøte ble det bare orientert om at det var en sak på gang. Vi kaller nå inn fordi vi synes at folk skal få sagt sin mening. Det har gått ganske raskt, til å være en så viktig sak, derfor ønsker vi en diskusjon i gruppa, sier han.

Egeberg synes at hovedstyret har vært flinke til å ivareta historikken i sitt forslag.

– Ved å beholde samme klubbmerke, hvor det står UKI og Ull/Kisa idrettslag, så er historien der, sier han.

VIL UNNGÅ SPLITTELSE

Friidrett-lederen er opptatt av at saken ikke skal skape splittelse. Enn så lenge har han ingen indikasjoner på at motsetninger ikke skal forenes om avgjørelsen som faller den 10. mai.

– Jeg tror folk må ta debatten nå, si hva man mener, og så finner man en konklusjon som folk lever med, sier han.

Ull/Kisas navnehisTorie

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.