– Dette var surt, og jeg er veldig misfornøyd med at vi gir bort denne seieren, sier Turn-kaptein Jon Erik Økland til EUB etter tapet i ekstraomgangene søndag kveld.

Det smalt allerede etter drøye minuttet på kunstgresset. Piotr Gawecki ble sendt nærmest alene mot Fløya-målvakta, men en inngripen fra Fløya-forsvaret sørget for at polakken bommet. Turn beholdt initiativet utover i omgangen. Forsvarskjempe André Trandum Nordlie sendte Fløya-målvakt Hans-Eivind Rydeng ut i full strekk. Det samme gjorde Henrik Ulseth, høyreback for anledningen, noen minutter senere.

2. omgang startet med et godt Fløya-press, hvor Turn-målvakt Rusina flere ganger måtte i aksjon. Turn kom tilbake i kampen utover omgangen, hvor blant annet kaptein Økland hadde et frispark fra seksten meter rett i muren.

VAKKER STUPHEADING FRA DABOVE

Så eksploderte det på kunstgresset. Jon Erik Økland serverte på beste «øklandske» vis til Thierry Dabove. Dabove lå langflat i lufta og nikket stilfullt inn ledelsen. Deretter var det tromsværingenes tur. Geirald Meyer forlenget et innlegg forbi Peter Rusina og skapte balanse i regnskapet. Alt i løpet av tre minutter. Scoringene virket godt på kampen.

Drøyt ti minutter senere trodde «alle» at Turn hadde avgjort. Piotr Gawecki kastet seg fram, satte ballen via Rydeng i Fløya-buret og i stolpen. På returen dukket Jonatan Teigland opp og sendte Turn til første runde i NM. Trodde man. På overtid glapp markeringene i Turn-forsvaret og fra centimeter kunne Morten Mathisen pirke inn utligning.

EKSEPSJONELLE EKSTRAOMGANGER

Underholdningen fortsatte ut i ekstraomgangene. Gawecki fikk ballen fra Thierry Dabove og satte fart. Polakken gikk hele vegen og på iskaldt vis fintet han ut både forsvar og målvakt. De ventet innlegg fra skrått hold, men Gawecki skøyt sjøl. Dermed var Turn tilbake i første runde. For en liten stund.

Først utlignet Fløya etter dårlig kommunikasjon mellom målvakt Rusina og høyreback Ulseth. Deretter puttet bortelaget to på rappen mot et ukonsentrert hjemmelag. Det er dette som irriterer kaptein Økland etter kampslutt.

– Vi gir bort ledelsen få minutter før full tid også. Vi ledet tre ganger og ga det fra oss hver gang. Vi er ikke på i egen boks i det hele tatt. Fløya viste at de ville bruke mer muskler enn hva vi gjorde, oppsummerer Økland etter cup-exiten.

– Det er bakover dere taper kampen?

– Det er definitivt det. Før ekstraomgangene pratet vi om at vi måtte kjøre på og vi følte at vi hadde momentet i kampen. Men i første ekstraomgang raknet det fullstendig, konkluderer eidsvollingen. Nå reiser Eidsvold Turn på treningsleir til Spania i påsken.

– Det er en veldig kjip følelse å ta med seg inn til treningsleiren, avslutter Økland.

NM fotball andre kvalifiseringsrunde

Eidsvold Turn – Fløya 4–5 (0–0)

Eidsvollhallen, 130 tilskuere

Dommer: Magnus Muri Nygren, Strømmen

Mål:

1–0 72. min.: Thierry Dabove

1–1 75. min.: Geirald Meyer

2–1 86. min.: Jonatan Teigland

2–2 90. min.: Morten Mathias Larssen Mathisen

3–2 95. min.: Piotr Gawecki

3–3 102. min.: Dan-Roger Roland

3–4 104. min.: Nikolai Skaue

3–5 106. min.: Dan-Roger Roland

4–5 119. min.: Thierry Dabove (straffe)

Gult kort: Johan Kolbjørnsrud, Truong Tran, Piotr Gawecki, Turn, Geirald Meyer, Hans-Eivind Rydeng, Nikolai Skaue, Christopher Tian Olsen, Espen Berthung, Fløya

Lag Eidsvold Turn: Peter Rusina – Johan Kolbjørnsrud, Truong Quoc Van Tran, André Trandum Nordlie (Magnus Kristengård fra 80), Henrik Ulseth – Jonatan Teigland, Stian Teksum (Markus Stensby fra 46), Kristoffer Trandum Nordlie – Jon Erik Økland, Piotr Gawecki, Thierry Dabove

SLIK GIKK DET FORRIGE GANG: – Jeg tror ikke vi slapp til en eneste sjanse

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.