• KLUBBSTARTER: Kent Harring er mannen bak «Mandagsklubben». Han startet klubben som et opptreningsprosjekt etter et infarkt for fire år siden, mens klubben nå har vokst seg til de fire-fem-dobbelte. Foto: Bjørn Hytjanstorp

På tvers av lag- og klubbtilhørighet samles Mandagsklubben til rolig sykkeltur – hver mandag.

– Vi skal verken rekke fort hjem eller hente diplom, sier Eirik Granly, fast deltaker i Mandagsklubben. I klubbens fire år lange historie har antallet stadig økt, og aldersspennet går fra 13 til 73 år.

STARTET FRA «SCRATCH»

Initiativtaker til mandagssamlingene er Kent Harring. Som han forteller til EUB måtte han starte fra «scratch» etter et hjerteinfarkt for fire år siden.

– Det var jo flaks at man overlevde, men det er historie nå. Jeg tenkte da at jeg var i dårlig form og måtte bygge meg opp igjen, og at det kanskje var andre som hadde samme lysten. I starten var det kanskje en åtte-ti stykker, men nå på mandag var vi nærmere 40, så dette har ballet på seg, sier klubbstarter Harring.

mestringsfølelse

Eirik Granly er fast deltaker på mandagsøktene. Granly fullroser initiativet til lavterskeltilbudet.

– Det er jo helt utrolig at det samler så mye folk. Det går så rolig at det blir en avslappende tur for alle. De som egentlig kan sykle mye fortere, kan gjøre det andre dager – ikke på Mandagsklubben, sier Granly.

– Trening er én ting, men folk orker ikke å bli kjørt i filler på trening. Dette gir en mestringsfølelse, roser Granly.

høster erfaring

Ferdighetsnivået spenner vidt hos stisyklistene i Mandagsklubben. Her ligger mye av feltets verdi, mener Harring.

– På disse treningene har man ingen klubbtilhørighet, ingen strenge krav eller kontingent. Cluet er at over halvparten er toppsyklister, mens resten er normale mosjonister. Da kan man gi gode råd, flire og ha det artig sammen med syklister som er på et mye høyere nivå. Da kan man få et innblikk som gjør det enda morsommere å sykle, forteller Harring, som selv er medlem i Eidsvoll sykkelklubb til vanlig.

– Vi har syklister fra sju-åtte forskjellige klubber, samt folk uten klubb. Det er syklister fra Maura, Lørenskog, Årnes, Eidsvoll og Ullensaker. Folk bare dukker opp, sier Harring.

– Vi har vi en veldig enkel og fast treningstid. Klokka 18 på mandag, enten det er styrtregn eller snø, sier Harring til EUB, Han forteller at selv om det ikke stilles noen krav til ferdigheter, er han opptatt av utvikling.

– Selv om det er et lavterskeltilbud, og du kan være så dårlig du bare vil, ønsker jeg at man viser at man utvikler seg. Etter tre-fire treninger tør du kanskje å sykle over den trestokken du gikk over sist. Men det er det sosiale som er det viktigste, selv om vi ikke er en syklubb, sier Harring.

fem mil på sti

Mandagsklubben starter fra Letohallen og sykler stier i et par timer.

– Det er et kjempekomplekst stisystem rundt Sedsvoll, Bergermoen og Gardermoen. Du kan sykle fem mil uten å være på asfalt, avslutter Granly.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.