Det slår Bøn FKs leder Morten Østnor fast etter at det ble kjent at fotballklubben har sagt opp leieavtalen med Eidsvoll 1814s.

- Jeg og flere andre rundt klubben mener at det er et stort potensial i Bøn Fotballklubb. Da jobben ble startet for fire år tilbake var det 13 betalende medlemmer i klubben. I dag er det 13 lag, sier lederen i Bøn Fotballklubb, Morten Østnor til EUB.

- Så det at leieavtalen med Eidsvoll 1814s blir sagt opp begrunnes rett og slett med at dere har behov for arealet selv?

- Ja, sier Østnor.

KREVES PLASS

- I dag har klubben over 200 medlemmer og det ser ikke ut til å stoppe der. Vi regner det som sannsynlig at vi neste sesong må utvide med ytterligere et par lag, sier han.

- Vi har hatt et seniorlag i tre år og vi har også sjuerlag for kvinner og menn. Bøn har 12-årslag som består av 26 spillere og neste sesong skal disse lagene spiller nierfotball. Det betyr at de må spille på stor bane fra og med neste sesong, sier lederen.

- En ting er kampene som skal spilles. Noe annet er at det også må være treninger til lagene. Da blir det vanskelig å få til dette når vi bare disponerer ei bane, sier Østnor.

Eidsvoll 1814s har i en årrekke hatt tilhold på Bøn stadion. Bøn FK fikk for mange år tilbake en leieavtale med en gårdbruker i nærområdet til å bruke et jorde som fotballbane. Det er dette området som de siste årene er blitt leid ut til Eidsvoll 1814s mens Bøn har brukt sin egen matchbane til vanlig fotball.

LES OGSÅ: Fotballen blomstrer på Bøn igjen

HAR PRØVD SAMARBEID

- Hadde det ikke vært mulig å få til et samarbeid mellom de to klubbene?

- Jo, vi har prøvd. Det står blant annet i kontrakten mellom oss at Bøn FK kunne benytte arealene sør og nord for selve baneområdet som 1814s bruker. Vi spurte 1814s hvilke treningstider de brukte på disse feltene, hovedsakelig på området i nord som er mest aktuelt som treningsfelt. Vi fikk til svar at de benyttet treningsfeltet selv hver eneste ukedag fra klokka 17 til 22. Da blir det jo ikke treningstid igjen til oss, sier Morten Østnor.

- Er Eidsvoll 1814s vanskelig å samarbeide med?

- Det vil jeg helst ikke svare på, svarer Østnor.

UBEHAGELIG

- Jeg har ingen vanskeligheter med å forstå at dette er veldig ubehagelig situasjon for Eidsvoll 1814s. Det er mange som driver med amerikansk fotball og klubben har jo et ansvar for sine medlemmer, på samme måten som vi har et ansvar overfor våre. Det er beklagelig at situasjonen har blitt slik den er nå og at det ender på denne måten, sier Bøn FKs leder, Morten Østnor.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.