– Eksistere videre som klubb eller ikke? Kunsgressbane var alfaomega for oss å få til nå.

John Kr. Paulsen er ansatt som daglig leder i halv stilling i Dal IL. Hovedmålet da han startet i jobben i 2016 var å få på plass kunstgressbane på hovedarenaen. Som sagt så gjort. Nå kan idrettslaget og fotballgruppa glede seg over å ta det nye anlegget i bruk. Lørdag er det klart for åpningsfest, og ordfører John-Erik Vika (Sp) kommer for å klippe snora.

– Den nye banen vil garantert gi oss en spillerboom. Det er allerede aktivitet sent og tidlig i anlegget. Med denne på plass vil det bare øke ytterligere, sier Paulsen.

LES OGSÅ: Klart til høsten: Kunstgress, undervarme, lys og tribuner

4,7 millioner kroner

Dal IL har 220–230 aktive spillere i dag. Til uka starter de for første gang opp med «Lek med ball» for barn fra fire til seks år. Det er allerede varslet et høyt deltakerantall. Nå kan idrettslaget tilby to 5-erbaner, to 7-erbaner og én 11-erbane på nytt kunstgress til sine spillere.

– Naturgresset her kunne vi tidligst åpne for spill 1. juni hvert år. Så ble det én måned spilling, før det var sommerferie. Etter den fikk vi holdt på i halvannen måned før det ble for gjørmete utpå her. Det har skapt store begrensninger for oss. Nå ligger alt til rette for økt aktivitetsnivå gjennom våren, sommeren og høsten, sier Paulsen.

Han forteller at kunstgresset har en prislapp på 4,7 millioner kroner. Det er ikke lagt undervarme, men med dagens klima vil banen være tilgjengelig for bruk i brorparten av årets måneder. Rundt banen er det satt opp flomlys, som vil gjøre det fullt mulig å holde på etter at mørket slår inn.

LES OGSÅ: Feirer 100 år med nytt kunstgress

Takker bidragsyterne

Kunstgresset er finansiert ved hjelp av tippemidler og lån. Idrettslaget har tatt opp et lån i kommunalbanken, har fått kommunal garanti på millionbeløpet. I tillegg forskutterte Eidsvoll kommune 1,4 millioner kroner, slik at arbeidene kom i gang.

– Vi er dypt takknemlig overfor alle som har bidratt. Jeg og Kjell Limseth hadde samme tanken og satte i gang hele prosjektet med å fjerne skogen rundt stadion, nå er vi i mål. Akershus Idrettskrets, Eidsvoll Idrettsråd og Eidsvoll kommune har stått på for at dette skulle gå. Uten arbeidsgruppa og alle frivillige i Dal IL hadde dette absolutt ikke gått. Det er lagt ned hundrevis av dugnadstimer, sier Paulsen.

Under åpningsfesten blir det to lokaloppgjør: Dal ILs J15-lag tar imot Eidsvold Turns J17-lag. Straks denne kampen er ferdig blir det oppgjør mellom Dal ILs G15-lag og Eidsvold IFs G16-lag. Det blir med andre ord noe for enhver smak lørdag.

– Vi håper å farge hele idrettsparken i grønt og svart, smiler Paulsen.

Fakta Dal IL

  • Idrettslaget ble etablert 1968. Dermed feirer Dal IL 50 år i 2018. 
  • Først var navnet Hasler stadion. Deretter ble det Dal stadion. Fra 2016 var det nye navnet Dal Idrettspark.
  • Fotballen har vært og er den store motoren i idrettslaget. Idrettslaget har også en bordtennisgruppe.
  • Dal Grendehus ble stiftet 10. januar i 2000, og her eier Dal IL nå 100 prosent.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.