EUB avslørte i forrige uke at Sand IL er toppkandidat til å få det nye treningsanlegget som Norges Fotballforbund skal bygge for sine landslag. Partene bekrefter at det er aktuelt å begynne etableringen på Olaløkka så raskt som til høsten.

Dette vil i så fall være et fantastisk løft. Ikke bare for Norges beste fotballspillere og de mest lovende talentene – men også for idretten i Sand, Ullensaker og Øvre Romerike.

Planen er å bygge fire fotballbaner. To naturgressbaner og to med kunstgress. I tilknytning til disse skal det bli fasiliteter med administrasjon- og oppholdsrom, garderober og overnattingsmuligheter. Det diskuteres også om man skal bygge den ene banen i en hall.

Sand IL og Ullensaker kommune står selvfølgelig med åpne armer. I nyere tid har mange idrettsforbund sett på mulighetene for å etablere seg på Olaløkka eller andre steder i kommunen, men ingen med samme iver og gjennomføringsevne som landets største særidrettsforbund nå viser.

Idrettslagets eneste krav for å la forbundet bygge på deres grunn (ved siden av å komme til enighet om en leiepris), er at klubbens idrett ikke skal lide, men snarere kunne øke sin aktivitet. Foreløpig har signalene fra forbundet vært at Sand skal bli veldig godt ivaretatt. Kanskje kan det tolkes som et tegn på gode intensjoner at forbundet foreslår å bygge den første av de nye banene i kunstgress, selv om det ikke er dette underlaget eliten har størst behov for. Sand-ledelsen har lenge sett det som helt nødvendig med en kunstgressbane for å utvikle breddeklubben videre. Med NFF på laget kan de få tilgang på en eller flere flater av ypperste kvalitet, kanskje også med vegger og tak. En innendørsbane vil dessuten dekke et stort behov også for resten av fotballmiljøet på Øvre Romerike.

Med alle disse banene og fasilitetene på ett sted ligger også alt til rette for at Sand og Ullensaker kan arrangere store turneringer. Hvilke barn og unge vil vel ikke synes det er kult å få spille fotball på samme anlegg som landslagsheltene?

Med sitt ferdig regulerte område og den umiddelbare nærheten til flyplassen har Olaløkka store fortrinn sammenlignet med alternativene i Nes og Lier. Når NFF-komiteen også skryter stort av mottakelsen og velviljen i Ullensaker, framstår Olaløkka som den åpenbare kandidaten før forbundsstyret skal ta sitt endelige valg.

Sand IL fyller 100 år i år, og skal ha en jubileumsmarkering på Olaløkka den 15. september. Da kan fotballforbundet allerede ha gitt dem tidenes gave, som vil prege både klubben og nærområdet, de neste hundre årene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.