De sikret seg seriemesterskapet for tredje sesong på rad. Nå venter sluttspillet.
- Det er utrolig gøy å vinne det her. Helt sykt, sier Eidsvoll 1814s' quarterback Eivind Brekke rett etter at laget for tredje sesong på rad tar med seg seriemesterskapet. Etter et jevnt oppgjør mot Oslo Vikings sikret 1814s seg ligatittelen med poengene 19-14.
- Det var en første omgang som var preget av flere feil av begge lag. I 2. omgang skjerpet begge lagene, selv om vi var det beste laget, oppsummerer Brekke. Brekke scoret selv touchdown søndag, etter en såkalt qb-sneak.

FORSVARSKAMP

Kampen utviklet seg til å bli en solid kamp mellom to veldig gode forsvarslag. I de bakre rekker hos 1814s har Riley Bowen storspilt i hele år, så også søndag. Han påpekte at det var seriens to beste forsvar som møttes på Bøn.
- Det var en veldig god fotballkamp, dette er hva som skjer når to store fotballag møtes. Vi forventet en skikkelig kamp. Oslo har et godt forsvar, det samme med oss, forklarer Bowen. Han var full av lovord om sine egne gutter etter at seriemesterskapet var sikret.
LES OGSÅ: Amerikanerne på plass til sesongstart

HAR SLUPPET INN TI POENG I SNITT

Eidsvoll 1814s har sluppet inn rett over ti poeng i snitt per kamp. Det innebærer kun én touchdown og én fieldgoal imot per kamp. Bowen forteller at gutta hans legger prestisje i å holde motstanderne ute av egen målsone.
- Vi er veldig velsignet ved å ha disse gutta på laget. Vi har vært så dedikerte og utholdende, og hatt fokus på at vi skal være det beste forsvaret i ligaen. Før kampen hadde Vikings sluppet inn 10,1 poeng i snitt mens vi lå på 10,3 poeng, og vi legger stoltheten vår i å være ligaens beste forsvarslag, som vi er nå, forklarer Bowen, som forteller at han kommer tilbake som spiller også neste år.
- Jeg elsker å være her, jeg elsker laget og spillerne, så jeg kommer definitivt tilbake hit. Så lenge jeg har den fysiske formen. Jeg blir 26 i juli, og jeg har enda et par sesonger inne. Jeg kommer definitivt tilbake neste år, avslutter Bowen.
Hovedtrener John Pate var stolt av spillerne sine. Allerede fra morgenen så han at spillerne hans var dypt konsentrerte.
- Før vi gikk ut der så visste jeg at gutta kom til å spille hardt. Jeg så hvor konsentrerte og fokuserte de var, forteller Pate, som mener 1814s fikk mange «skjulte yards» etter solid innsats fra spesiallaget, som entrer banen ved avspark, punt og field-goal.
- Forsvaret vårt er ligaens beste, men jeg vil også berømme spesiallaget, som ved tre anledninger sørger for å gi oss ballinnehav høyt på Vikings' banehalvdel.
Nå venter Nidaros Domers i semifinalen, hjemme på Bøn neste helg. Det er laget Eidsvoll slo 79-12 for bare en ukes tid siden. Bowen, Pate og Brekke advarer alle mot å ta kampen for gitt.
LES OGSÅ: - Moro med noe annet enn fotball og håndball

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.