For noen uker siden tapte Eidsvoll 1814s 26-20 for Åsane Seahawks. Søndag fikk eidsvollingene en dundrende revansje da de tok seg videre til NM-finale med sifrene 27-44. 

TOPPER STATISTIKKENE

Arne August Skovseth Søgaard har løpt flest yards med ballen i årets serie. Både han og amerikanske Michael Hall dominerer statistikkene i årets eliteserie, og begge preget kampen søndag. Michael Hall løp inn en to yard touchdown i første periode mot Åsane og skaffet et godt utgangspunkt. 

HALL THE WALL

Han fortsatte å imponere på Vestlandet. Åsane kastet inn en touchdown mot slutten av første periode, men Hall pløyde seg veg inn i deres endzone tre ganger og sendte Eidsvoll opp i en solid ledelse med 21 poeng. Hall var utstoppelig og før pause hadde han altså banket inn 24 poeng for 1814s, og laget hadde full kontroll på stillingen 7-28. Åsane reduserte like før pause til 14-28, men Eidsvoll 1814s var det førende laget kampens første halvdel. 

JEVNERE 2.OMGANG

Eidsvoll 1814s klarte aldri å riste av seg bergenserne skikkelig, og Åsane klamret seg fast. Da ligaens storløper Arne August Skovseth Søgaard la på til 21-41, var kampen i praksis over. Kicker Tor Erik Borgeteien Stensjøen sparket inn et field goal på tampen og sørget for 27-44-seier til 1814s.

Nå venter Oslo Vikings i finalen på Bislett stadion kommende lørdag. NM-finalen blir direktesendt på TV2, og 1814s er nok revansjelystne etter to tap for Oslo Vikings i seriespillet. Sist lagene møtte hverandre, tapte et skadeskutt 1814s 37-20. Lørdag kan 1814s ta sitt tiende NM-gull om de revansjerer tapene. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.