Amalie Håkonsen Ous hadde helgens verdenscup på Lillehammer som et av langrennssesongens store mål. Etter blant annet en 2. plass på sprinten under forrige helgs norgescup på Gålå, ble det klart at Jessheim-jenta får sjansen til å konkurrere mot verdenseliten på stedet hun bor på.

VIL GRIPE MULIGHETEN

– Jeg hadde som mål å få gå på Lillehammer. Det er tidlig i sesongen og ikke lett å komme seg inn på et world cup-lag, men når det er nasjonal kvote så er det muligheter. Det gjelder å gripe muligheten og gjøre det bra så det kan bli flere world cup-løp i løpet av sesongen. Det er også et delmål, sier Håkonsen Ous til EUB.

Juniorverdensmesteren i sprint fra 2016 har også ambisjoner om U23-VM. I år som i fjor er hun del av Team Veidekke Oslofjord.

– Det er godt å ha lagkamerater, og et veldig proft opplegg rundt oss. Jeg føler det er på nivå med landslagsopplegget, så jeg er heldig som får lov til å være med, sier hun.

Oppkjøringen har blant annet vært lagt til høydesamling i Val Senales.

– Det gikk veldig bra. Treningen funket og jeg fikk effekten og svarene jeg ville, sier hun.

– VELDIG BRA

Ous, som representerer klubben Nes Ski, vant prologen under helgens norgescup på Gålå. I finalen kom hun på andreplass, kun slått av Thea Krokan Murud.

– Sprinten var veldig bra, med solid prolog og jeg er også fornøyd med finalen. Det var mye som satt, sier hun.

På fredagen åpnet hun med en 17. plass på 10 km skøyting, mens hun tok en 8. plass på søndagens 10 km klassisk.

– Søndagen ble et bra distanserenn for meg. Jeg er veldig fornøyd med helgen, sier Håkonsen Ous.

– SPENT

Denne helgen skal altså norgescup byttes ut med verdenscup på Lillehammer.

– Jeg er veldig spent, men tror at jeg på mitt beste kan hevde meg ganske bra. Men det er høyt nivå og alt må klaffe. Det er tøft nok å gå videre fra prologen. Men gjør man det i verdenscup er så er du god nok til å gå til en semifinale, sier hun.

LES OGSÅ: Med denne nye maskinen kan Åsen IL lage flere skihelter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.