Formannskapet har enstemmig anbefalt at kommunen bevilger 100.000 kroner i støtte til sykkelrittet «Tour of Norway». I tillegg anbefaler formannskapet at det bevilges inntil 20.000 kroner til dekning av kommunens faktiske utgifter i anledning rittet.

START I SUNDET

Det internasjonale sykkelrittet arrangeres fra 17. til 21. mai, og planen er at andre etappe, 18. mai, skal starte i Eidsvoll.

Rittet skal starte ved rådhuset i Sundet, og løypa skal gå opp til Trondheimsvegen ved Hammerstad og følge denne vegen nordover til Minnesund og videre fylkesveg 33 gjennom Feiring.

Det er også aktuelt med ei kort rundløype rett utenfor Sundet før deltakerne sykler over Vorma og opp Eggerskjæringa.

ikke første gang

Rittet er godkjent på nest øverste nivå internasjonalt, og skal sendes i TV 2 og distribueres internasjonalt gjennom Eurosports nettverk.

Også i 2011 og i 2014 gikk én av etappene i Tour of Norway gjennom Øvre Romerike.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.