- Helt fantastisk, jeg har ikke tatt det innover meg ennå - tror jeg. Målet i år var nordisk og baltisk mesterskap. Da det gikk bra fikk vi også mulighet i EM. Fjerdeplass i EM er over all forventning, sier Andrea Bech.

Hun retter en stor takk til trener Nina Braaten som ga avgjørende råd, og til mamma Anja.

- Hun utgjør et team i seg selv, der tyskere, nederlendere, engelskmenn og de franske har et stort støtteapparat til rådighet, og til Favo (Elle Birken) som har en teknikk av de sjeldne og et hjerte av gull!, jubler hun.

KVALIK

Fredag kvalifiserte Andrea seg til EM-finalen i sprangriding for ponni, som beste av tre norske finaleryttere. Det er ifølge Hestesport.no første gang at Norge har tre norske inne blant Europas 30 beste ryttere.

– Utrolig morsomt å komme til A-finalen i EM-debuten. Dette var det store målet. Fantastisk gjennomføring av BB Elle Birken, som virkelig viser sitt beste når han kommer ut på de vanskeligste banene som bygges for ponnier, sa Andrea da.

14-åringen fra Nannestad som rir for Ullensaker rideklubb, syntes det var morsomt å være en del av Norges lag der hun red sammen med et så flott team, med Mia Sannes, Sanne Sørlie, Sanne Sofie Høilund og Madelein Lien.

HUSKER DU DETTE: To gull til Andrea

nesten pallen

Søndag tro hun altså til, og etter at begge runder i 1,35 m var gjennomført var ekvipasjen bokført med kun to feil, og kunne innkassere endelt fjerdeplass i årets mesterskap.

De som kjenner historien mener dette er det beste norske resultatet på flere tiår.

– Helt rått, utbryter Nina Braaten.

– Andrea er bare 14 år og har minimalt med erfaring på dette nivået. I utgangspunktet hadde vi som mål å komme til Nordisk Baltisk Mesterskap i Sverige, og så går hun hen og vinner det hele. Deretter ble EM et naturlig mål. Men dagens fjerdeplass er faktisk en utrolig prestasjon. Tiden i siste runde var så knapp at jentene nærmest måtte ri som om de var i omhopping. De måtte gå innenfor der det lot seg gjøre, og også dra inn et steg på den siste linjen for i det hele tatt ha håp om å klare tiden, jubler hun til Hestesport.no.

SLO SOLIDE NASJONER

Gjennom hele EM gjorde Norges sprangjenter seg positivt bemerket. Fredag sto Sanne Sofie Høilund, Mia Sannes, Sanne Sørlie og Andrea Bech for en flott lagprestasjon da de sikret sjuendeplassen. Bak seg på lista la de norske lagutøverne tradisjonelt sterke rytternasjoner som Belgia, Danmark og Italia, og det gikk ikke upåaktet hen at det norske laget var med og kjempet.

EM-finalen ble som ventet tøff og spennende. Her var mye god riding å se, men også en del høye skuldre, vanntramp i første runde og bommer, medaljesjanser som brast og store trillende tårer.

Og naturligvis mye god sprangridning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.