– Inntil for et par måneder siden var dette en tanke som aldri hadde streifet meg, sier Andreas Roth til EUB.

Ullsokningen har vært blant landets beste 800-meterløpere i flere år. Nå har han bestemt seg for å sette karrierepunktum som 24-åring.

– Ut av det blå begynte jeg å leke med tanken, at hvis jeg legger opp, hva skulle jeg gjort da? Hvilke andre ting kan jeg gjøre? Jo mer jeg lekte med tanken, jo mer spennende ble den. Til slutt virket det såpass spennende å gjøre noe annet at jeg ble komfortabel med tanken. Det er vel et tegn på at den tiden er kommet, utdyper han.

Ull/Kisa-løperen studerer markedsføringsledelse og har utenomsportslige prosjekter på si. Nå skal han prioritere studiene, men de forlokkende tankene om å gjøre noe annet handler uansett vel så mye om fortsatt å være involvert i idrettsmiljøet.

– Innen friidretten er det masse spennende jeg kan gjøre, som ikke handler om meg eller har min toppidrettskarriere i fokus. Så for meg handler dette like mye om at jeg vil gjøre noe annet innen friidretten enn å gjøre noe annet generelt, sier han.

TRENERROLLE

Roth trekker fram at han er svært takknemlig for all støtte han har fått i Ull/Kisa friidrett. Framover håper han å kunne bruke sine erfaringer til å løfte fram andre utøvere i Jessheim-klubben.

– Jeg har lyst til å bidra litt den vegen både for klubben og for den gruppa jeg er del av i Oslo, sier Roth.

Kun 24 år gammel avslutter han sin egen satsing på et tidspunkt der han kunne hatt sine beste år igjen som toppidrettsutøver.

– Jeg vil ikke si det er trist, men det er litt vemodig. Det er kanskje en av de største endringene jeg har gjort i livet de siste ti årene, og noe som fort kan bli et definisjonsspørsmål. Hvis jeg ikke er han løperen, han som driver med friidrett, hvem er jeg da? Hvis jeg går så dypt inn i det så er det litt skremmende, men jeg synes det er mer spennende, sier han.

– PERFEKT AVSLUTNING

Roth har tre friidrettsopplevelser han minnes sterkere enn andre. Femteplassen fra U23-EM i 2015, deltakelsen i senior-EM i Zürich i 2014, og da han og broren Thomas tok henholdsvis sølv og gull på 800 meteren under 2014-NM hjemme på Jessheim. Under helgens NM i Sandnes, i det som var deres siste finaleløp sammen, gjentok brødrene bragden.

– En perfekt avslutning, sier Andreas, som også tok med seg en fjerdeplass på 400 meter fra sitt siste stevne i denne omgang.

LES OGSÅ: Ungene på Ull/Kisas friidrettsskole er i startblokkene av karrieren

LES OGSÅ: Thomas Roth gjorde comeback hjemme på Jessheim

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.