Dette sier Andreas Roth før NM i friidrett starter på Askøy utenfor Bergen i helga.

- Jeg har hatt en veldig spesiell følelse disse ukene. Når jeg har fått beskjed om treningsøktene har jeg gjentatte ganger sagt fra at dette er umulig, og at jeg ikke ville være i stand til å gjennomføre de planlagte øktene. Men så viser det seg gang på gang at jeg ikke bare gjennomfører øktene etter planen, men at jeg løper raskere enn det som er skissert, sprudler yngstemann Roth.

- Jeg kan faktisk ikke erindre at jeg noen gang har hatt den samme følelsen. Men det betyr ikke at jeg tror jeg skal knuse all motstand under årets NM på Askøy, sier Andreas.

- Det er slik at selvtilliten har økt etter en lang og god treningsperiode, men kravene og forventningene ikke nødvendigvis er blitt større. Samtidig har jeg fryktelig lyst til å vise at jeg kan, sier han.

LES OGSÅ: Fra brutale (av) slag til ellevill jubel; idretten kan være brutal og nådeløs

Aldri tapt

- Mye tyder på at du møter en eller flere av Ingebrigtsen-familien på 800 meter?

- Ja, det blir gøy. Jeg føler meg sikker på at regjerende europamester på 1500 meter, Filip Ingebrigtsen, kommer til å løpe 800 i NM. Det morsomme er at jeg faktisk ikke kan erindre at jeg noen gang har tapt et oppgjør mot Filip i et mesterskap. Vi har møtt hverandre mange ganger både i junior-NM og som seniorer, men jeg har aldri tapt for ham, smiler Andreas.

- Han løp imponerende under EM, men jeg er på ingen måte blitt psyket ut av det. Jeg lover å gi alle motstanderne kamp om medaljene, sier Roth.

Og det spesielle er jo at denne herlige følelsen på trening kommer i en sesong som resultatmessig og plasseringsmessig har vært min dårligste på mange år. Opp gjennom årene har det stort sett vært slik at det jeg føler på trening, viser seg å stemme også i konkurransesammenheng. Men det er på ingen måte sikkert at det nødvendigvis er sånn nå, sier Roth.

LES OGSÅ: Andreas Roth: - Den første 400 meteren er kanskje det verste løpet jeg har hatt de siste fem årene

ET PAR MEDALJEKANDIDATER

Ull/Kisa-trener Hans Jørgen Borgen mener at Andreas er i kjempeform før årets friidretts-NM.

- Ja, alt tyder på at han er i toppform foran årets NM, sier Borgen.

Kisas-treneren mener at klubben har et par medaljekandidater i årets mesterskap, nemlig Andreas Roth på 800 meter og Birgitte Kjus i stavsprang.

- I U-18-EM var Birgitte godt over 3,85 og det er ikke mange andre i Norge som er gode for større høyder enn det Birgitte er, slår Borgen fast.

- Markus Einan lyktes ikke helt under U-20-VM, men både Sigurd og Sverre Blom Breivik, Pia Bålsrud og Caroline Foss Høistad er finalekandidater, sier hovedtrener Hans Jørgen Borgen.

LES OGSÅ: Hans Jørgen gikk ut i vegen, «kapret» en tilfeldig bilist og ba om å bli kjørt til VM-arenaen. Det endte med gull!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.