• NM: Anne Gulbrandsen på pallen sammen med Hege Bøkko og Martine Ripsrud. Foto: privat
  • VERDENSCUP: Anne Gulbrandsen står klar under verdenscupen i Stavanger tidligere i år. Foto: Erik Øsmundset

Skøyteløper Anne Gulbrandsen kroner en sesong med sterke resultater i norgescup, verdenscup og NM med å representere Norge under EM i Russland på nyåret.

– BEDRE ENN JEG HADDE TRODD

– Det har kanskje gått bedre enn jeg hadde trodd. Nå som jeg går hundre prosent skole i tillegg hadde jeg ikke forventet at det skulle løsne såpass, sier Gulbrandsen til EUB.

I høst flyttet hun fra Eidsvoll til Oslo for å begynne på veterinærstudier. Med krevende utdanning får ikke skøytene like mye fokus.

– Det er litt vanskelig, og det blir en vurdering på hva jeg må prioritere til forskjellige tidspunkt. Det går litt utover begge deler. Jeg får ikke trent like mye som jeg har gjort før, så får jeg sikkert ikke lest like mye som jeg burde på skolen, sier hun.

Selv om Anne har overgått egne forventninger på isen er hun ikke overrasket over at utviklingen har gått riktig veg. Før semesterstart har hun gjennomført en helhjertet oppkjøring, og hun har unngått skader og sykdom som tidligere har satt framgangen på vent.

– Jeg har følt at jeg har hatt mer inne som jeg ikke har fått vist før. Før sesongen bestemte jeg meg for at det ikke trengte å ha noe å si at jeg trener litt mindre nå. For jeg har trent for fullt i sommer og hatt den samme oppbygningen. Og det har vært andre eksempler på at løpere har fått et løft ved å slippe opp litt og ha et annet fokus. Så jeg hadde tenkt at dette kunne skje, kanskje det også kan være noe med at man har en annen innstilling, sier hun.

EM blir Eidsvold TF-løperens første internasjonale mesterskap som senior. Debuten i verdenscupen i Heerenveen tidligere i vinter er det største hun har vært med på til nå. Norges aller beste løpere står over EM for å fokusere på OL i Sør-Korea senere i sesongen.

– Dermed åpner det seg en mulighet for oss som er rett under. Flere får muligheten til å delta internasjonalt og det er veldig gøy, sier Anne.

MÅ TA ET VALG

Deltakelsen i EM handler mest om å ta til seg nye erfaringer. Samtidig som hun nå gjør det bra, mye takket være et grunnlag fra å ha trent godt over flere år, påpeker Anne at det neppe går an å fortsette framgangen over flere sesonger, uten å være fullt dedikert. Hun har ikke tatt noen avgjørelser for neste sesong.

– Jeg har bestemt meg for å ta det litt som det kommer. Lysten til å gå på skøyter må være der, og det er veldig gøy å få være med på det jeg får være med på nå. Så vet jeg ikke om jeg ønsker å droppe ut av skolen for å satse fullt igjen, sier Anne.

FAKTA

  • Skøyteløper.
  • Kommer fra Eidsvoll.
  • Bosatt i Oslo. 
  • Født 17.2.1994 (23 år).
  • Representerer klubben Eidsvold TF.
  • Skal representere Norge under EM i Kolomna, Russland, 5. til 7. januar.

LES OGSÅ: Har løpt orientering i 20 land på to år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.