Aarnes Hvammen satte ny personlig rekord på 1000 meter lørdag. Søndag banket han til med ny norsk rekord på 500 meter.

Den rekorden skal forbedres ytterligere, mener eidsvollingen.

FALL FREDAG

Espen Aarnes Hvammen falt fra en god tid fredag, men fikk sin personlige revansj dagen etter.

Revansje ble det til de grader; Espen satte først ny «pers» på 1000 meter lørdag, før han søndag klinte til med ny norsk rekord på 500 meter - en rekord Norges kjappeste mann på is selvsagt hadde selv. Rekorden på 34,73 ble senket med seks hundredeler og lyder nå på 34,67 - den aller raskeste 500 meteren gått av en nordmann noensinne.

REKORD PÅ 1000 METER

Men det hele startet altså med ny personlig rekord på 1000 meter. I løp mot canadiske Alex Boisvert-Lacroix fikk Espen opp dampen skikkelig, og skøytet inn til ny «pers» på distansen. 1:08.78 lyder den nye rekorden på, tolv hundredeler foran hans gamle rekord.

Søndag var det altså duket for å bli historisk - igjen. Etter fallet fredag var Espen plassert i B-gruppa i verdenscupen, men den revansjesugne eidsvollingen banket til og satte ny norsk rekord.

KLAR FOR A-GRUPPA IGJEN

Tiden førte Aarnes Hvammen opp på 2. plass i b-gruppa, hvilket gir plass i a-gruppa igjen i neste verdenscuprunde.

I neste helgs WC i Salt Lake City skal rekorden ytterligere ned noen hundredeler, mener Aarnes Hvammen som i natt norsk tid tvitret følgende fra sin Twitter-konto: «34,67 og ny norsk rekord! Gleder meg til SLC neste helg, rekorden skal forbedres!!».

NY VERDENSREKORD

Det ble for øvrig også satt ny verdensrekord på distansen i natt. Russeren Pavel Kulizhnikov gikk på 34,00, en forbedring av Jeremy Wotherspoons 34,03 fra nettopp Salt Lake City i 2007.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.