Etter torsdagens ti kilometer klassiskøvelse, var Åsen IL-løperen litt frustrert over at hun ikke lyktes bedre enn sjetteplass.

Lørdag hadde Ragnhild Haga bare suverene Marit Bjørgen, Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla foran seg.

Skidronning Bjørgen gikk ut i et rasende tempo, og passerte målstreken nesten halvannet minutt foran gruppa bak.

Her vant Weng spurten foran Caspersen Falla og Haga.

LES OGSÅ: Koste seg i sporet

FRAMGANG

- Dette var absolutt en bedre opplevelse enn sist. Det hjelper å få satt på skøyteskiene og en fjerdeplass er alt i alt ganske bra, sa Ragnhild Haga etter målgang.

- Jeg synes jeg gikk ganske bra på klassisk i dag også, så det kommer seg. Formen er kanskje ikke helt rå denne uka her, men jeg håper det blir enda litt bedre om en uke eller tre, påpeker hun.

Den siste bratte bakken passer ikke Ragnhild helt, skal vi tro.

- For meg hadde vært bedre med et helt flatt oppløp. Sånn sett passer oppløpet i VM-løypene i Lahti bedre, understreker hun.

Fredag var det sprint fristil, men denne valgte Ragnhild Haga å stå over. I stedet tok hun en rolig skitur innover Romeriksåsen.

- Det var veldig fint, få litt ro og fred og bare komme seg litt bort i skogen, forklarer Haga.

LES OGSÅ: Falt, og ute av dansen

BRA VM-SØKNAD

At det er kamp om plassene på et norsk langrennslandslag er en kjent sak. Selv synes Ragnhild Haga hun leverte en bra søknad med tanke på VM.

- Jeg henger med bra og kjemper helt i toppen, sier hun.

Bronsevinner Maiken Caspersen Falla Haga har kvaliteter nok til å stille i Finland.

- Jeg håper Ragnhild får muligheten, kanskje på en skiathlon, sier Caspersen Falla til EUB.

Amalie Håkonsen Ous fra Nes Ski gikk inn til en fjortende plass.

RESULTATLISTE

NM langrenn Lygna lørdag, skiathlon:

Kvinner, 15 km:

1) Marit Bjørgen, Rognes 38.40,7, 2) Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum +1.21,9 min., 3) Heidi Weng, BUL +1.22,0.

4) Ragnhild Haga, Åsen IL +1.24,3, 5) Marthe Kristoffersen, Varden Meråker +1.26,4, 14) Amalie Håkonsen Ous, Nes Ski, +4.27,2, 25) Emilie Kongsten, Åsen IL, +5.44,0, 47) Anitra Vognild, Bjerke IL Ski, +9.38,4, 48) Marte Sofie Buraas, Hurdal IL, +10.10,2.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.