Petter Alexander Holth Langdalen har tidligere spilt amerikansk fotball som amatør i Oslo Vikings og det norske landslaget. Kommende sesong blir han proffspiller for den svenske klubben Carlstad Crusaders.

– SPENNENDE

– Det blir spennende. Det er ikke veldig mange som får den muligheten å spille i Europa, sier Holth Langdalen til EUB.

Han anslår at amerikansk fotball i Sverige er omtrent dobbelt så stort som her til lands.

– Du har en ganske grei størrelse på publikum og et veldig mye høyere nivå på fotballen, sier han.

EUB treffer Petter Alexander mens han pakker ut av hjemmet bak Allergot ungdomsskole hvor han har bodd hele livet. Ikke alle på han nye lag er heltidsspillere, men Jessheim-karen hentes som såkalt importspiller, der hans fulltidsjobb blir å trene og spille amerikansk fotball.

– Det kommer forventninger sammen med det. Du føler jo veldig stor tillit og ære ved å være der borte og ha det som jobb, og da føler du også at det må presteres deretter. Det er en motivasjon i seg selv, sier 21-åringen, som er forberedt på den nye livsstilen som utøver på heltid.

– Det blir mye jobb. Med tanke på nivået som spilles blir det mye trening og spising. Det er spillere der som har spilt i NFL og andre som har spilt på College, så det er ganske høyt nivå både på styrke og det spilletekniske. Det blir mye arbeid, men sannsynligvis bare moro, sier han.

FANT SIN PLASS

Som unggutt prøvde han mange forskjellige idrettstilbud, men fant seg aldri helt til rette før han ble med en kompis på trening hos da nyoppstartede Lillestrøm Starfighters som 14-åring.

– Jeg har alltid vært en veldig stor gutt, så jeg hadde aldri funnet noe som satt riktig. Men da jeg ble med på trening i amerikansk fotball gjorde jeg det ganske bra på grunn av størrelsen min, sier han.

Etter tre år i Lillestrøm fortsatte han karrieren i Oslo Vikings hvor han senere spilte seg inn på landslaget. I 2016 pådro han seg imidlertid en skulderskade som gjorde at hele 2017-sesongen gikk med til opptrening.

– Jeg var på college i USA og hadde planer om å spille der, men siden jeg hadde blitt skadet 2–3 måneder i forvegen lot det seg ikke gjøre, Jeg brukte hele fjoråret på å bli bra igjen og nå er jeg sterkere enn før jeg ble skadet, sier han.

MÅTTE GRIPE MULIGHETEN

Ledelsen i hans nye klubb, Carlstad Crusaders, tok kontakt og inviterte ham over på trening for halvannen måned siden. Samtidig som han fikk tilbud om å bli proffspiller vurderte han ny jobb her hjemme.

– Jeg måtte vurdere om jeg skulle gå for jobben eller dette. Men salgsjobber finnes det mange av, og å spille proft får man kanskje bare muligheten til en gang i livet, sier han.

– SYMPATISK

Klubbdirektør Robert Sundberg er fornøyd med å ha signert en spiller som han mener har en helt annen personlighet på banen enn utenfor

- Petter er en veldig sympatisk og rolig person som får en annen personlighet når han trer ut på banen, sier klubbdirektør Robert Sundberg i Carlstad Crusaders. 

Med Langdalens 195 cm og 110 kg forventer klubben at nordmannen blir et sterkt tilskudd til troppen.

- Han har en bra fysikk og en bra størrelse som gjør at han kommer til å bli veldig anvendelig på vår defensive linje, sier Sundberg.

Klubben har hatt gode defensive linjer opp gjennom årene, og selv om de mangler et par profiler fra tidligere mener klubben at de med Langdalen på plass er rustet til å opprettholde tradisjonene.

- Tross sin unge alder har han mye erfaring og vi kommer til å gi ham tid til å vokse inn i sin rolle i laget, sier Sundberg.

FAKTA

  • Petter Alexander Holth Langdalen.
  • 21 år.
  • Fra Jessheim.
  • Posisjon: Defensiv linjespiller.
  • Skal spille for den svenske klubben Carlstad Crusaders.
  • Har spilt for Lillestrøm Starfighters, Oslo Vikings og Norge. 

LES OGSÅ: Sand Falcons fikk pengegave

LES OGSÅ: Spilte mot USA på super bowl-arena

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.