Et damelag med usikker framtid var det eneste som utgjorde Bøn FK før en gjeng syvåringer kom inn i klubben.

– Da vi kom hit for seks år siden var det 14 medlemmer i klubben her. Nå er vi snart 250, sier Morten Østnor.

Spillerne er fordelt på aldersbestemte lag for gutter og jenter, et unified-lag for spillerne med funksjonsnedsettelser, et damelag, samt tre seniorlag for herrer.

– ALLE ER VELKOMNE

– Vi har kjørt veldig på, først og fremst for ungene, og det har blitt til veldig mange lag. Det har nok med prisen å gjøre og hvordan vi tar imot folk. Alle er velkomne uansett om du er god eller dårlig eller har noen fysiske utfordringer, sier Østnor, som i dag er klubbens leder.

Klubben har lagt seg på laveste prisnivå for barnefotball blant klubbene på Øvre Romerike.

– Vi skal ta tak i det som er av unge i bygda, og det skal ikke være sånn at man ikke har råd til å drive med idrett. Vi er en liten klubb med stort hjerte hvor alle skal ha et tilbud. Det er også derfor vi nå har tre seniorlag, sier Østnor.

Også utenfor gressmatta på Bøn har klubben tatt steg med sitt nyoppussede klubbhus.

– Vi har vært heldige og fått penger fra næringsliv og kommune, og fått gjort mye på dugnad. Vi har fått til veldig mye på kort tid og det er fryktelig moro, sier han.

SENIORER I UTVIKLING

Med Per Dahl som trener de siste to sesongene vant A-laget for herrer i fjor halvparten av kampene, og i årets sesonginnledning gikk de seirende ut av alle de første fem.

– Av lagene i 9. divisjon er vi nok det laget som har trent mest, med tre treninger i uka og 7–8 treningskamper før sesongen, sier han.

Treneren trekker fram viktige bidrag fra forsterkninger som Jan Åge Leonsen Sandviken, som har en fortid i blant annet Eidsvold Turn og Eidsvold IF, samt Fredrik Olsson, en innflytter til Eidsvoll som raskt ble utstyrt med kapteinsbindet.

– Vi hadde en veldig fin stamme av spillere i fjor, som vi har bygd videre på med noen rutinerte karer, pluss yngre gutter fra naboklubber. Det er godt å vite at vi har klart målsettingen for i vår, som er å være med å spille om opprykk til høsten, sier han.

TØFT TOPPOPPGJØR

Tirsdag tok de imot det eneste andre laget med full pott i 9. divisjon avdeling 1 – Skjetten 5, hjemme på Bøn. Etter sommerferien går de fire beste lagene sammen med de beste fra den andre avdelingen for å spille sluttspill om opprykk. Med begge lag trygt plassert i toppen spilte det derfor ikke så stor rolle at Bøn måtte seg slått for første gang i år, med resultatet 1–3.

Klubbledelsen ser for seg at et opprykk kan bli første steg mot målet om å stabilisere et A-lag i 5. eller 6. divisjon. De har intet ønske om å ta opp kampen med de lokale 4. divisjonslagene.

– Først er det å prøve å komme oss ut av 9. divisjon, så jobbe oss jevnt og trutt framover slik at vi har et passende tilbud hvor unge som kommer opp i klubben kan få prøve seg, sier Østnor.

Han legger til at A-laget allerede nå, mens det spiller på laveste nivå, har betydning for utviklingen av klubben.

– Mange av seniorspillerne er også med som trenere i lagene nedover. Du ser at andre synes det er stas at spillere på A-laget nå har begynt å vinne, på tross av å ha drevet på så kort tid som vi har, sier Østnor.

I en tidligere utgave av denne artikkelen skrev vi at A-laget ikke vant en eneste fotballkamp i de to første årene etter oppstarten på aller laveste nivå. Det stemmer ikke. Bøn vant 3 kamper i 9. divisjon i 2014, 1 kamp i 8. divisjon i 2015, og 1 kamp i 9. divisjon i 2016.

KAMPFAKTA

 • Bøn–Skjetten 5, 1–3 (0–0)
 • 9. divisjon menn avd. 1
 • MÅL
 • 1-0: Peter Spisak
 • 1-1: Skjetten 5
 • 1-2: Skjetten 5
 • 1-3: Skjetten 5
 • Gult kort: Kristian Jensen, Bøn.
 • Dommer: Eric Heimdahl, Eidsvold TF
 • Bøn-laget: Tommy Johansen, Kristian Jenssen, Necmettin Celik, Hans Olav Tanche-Nilssen, Peter Spisak, Emil Nilsen, Fredrik Kragfoss, Tommy Stensli, Dan-Remy Tollefsen Dahl, Luke Edward Rowland, Fredrik Strømme Olsson, Tom Ronny Tenold, Kim-René Tollefsen Dahl, Morten Dønnum Haugen, Jan Åge Leonsen Sandviken, Morten Østnor

LES OGSÅ: Søstrene Taugard følger hverandre videre til ny klubb 

LES OGSÅ: Turn vant derby: - Deilig å slå Kisa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.