• FORSPILTE SJANSER: Christian Halle mener Borgen har mye å gå på ved å bli mer effektive foran mål.
  • – TUNG: Aleksander Ebbestad og nyopprykkede Ull/Kisa fikk et tøft møte med 3. divisjon.

Borgens kvinnelag i fotball tok imot Ull/Kisa i 3. divisjonssesongens siste runde, torsdag kveld. Lokaloppgjøret var den aller første elleverkampen som er spilt på det splitter nye og flomlysbelagte kunstgressanlegget på Borgen stadion.

Etter fem minutter ble Emilie Lystad historisk da hun dunket inn det aller første målet på klubbens nye hjemmebane.

– SYKT DEILIG

– Det var så sykt deilig. En skikkelig god følelse, spesielt siden det var mot Ull/Kisa. Der er det litt spenning, så det er noe ekstra og utrolig deilig at vi også vinner kampen, sier Lystad til EUB.

Stine Christensen doblet ledelsen etter 20 minutter, før gjestenes Dagmar Busterud Oustad reduserte minutter etterpå. Borgen økte ved Cathrine Myromslien kun minutter etter det igjen, og Kisa kom aldri nærmere enn Sarah Flatlandsmo sin redusering til 3–2 i andreomgang. Kisa vant forrige oppgjør mellom lagene etter at Borgen hadde vunnet sesongens første. I det tredje møtet mellom Ullensaker-klubbene tok altså Borgen siste stikk.

– Det betyr mye fordi det er en derbykamp. Det er bare utrolig godt, sier Lystad, som lot tårene trille etter sesongens siste kamp.

– Jeg er så glad fordi vi hadde tapt så mange kamper i det siste, og derfor er det utrolig deilig å avslutte med seier mot Ull/Kisa. Da blir man litt følsom, sier Nordkisa-kvinnen.

Borgen ender nest nederst i 3. divisjon. Trener Christian Halle mener den siste kampen er et bilde på hele sesongen.

– Vi sliter med å score nok mål, det ser vi i dag og. En kamp vi kunne punktert i førsteomgang blir spennende helt inn. Litt sånn har sesongen vært. Vi har sluppet inn færrest mål av alle i serien, men sliter med å sette nok baller i mål til å kjempe i toppen. Jeg vil påstå at ingen lag har vært betydelig bedre enn oss, sier Halle.

– TUNG

Borgen gikk ut før sesongen og sa de skulle nedprioritere resultater. De var dog opptatt av å unngå sisteplassen som risikerer nedrykk. Den plassen havnet Kisa på.

– Tung, sier Ull/Kisa-trener Aleksander Ebbestad om sesongen før han utdyper.

– Vi var litt for dårlig forberedt på hva som møtte oss i 3. divisjon. Jeg tror ikke vi har trent godt nok i vinter, rett og slett, sier Ebbestad.

Om det blir nedrykk avhenger av antall lag i neste års 4. divisjon.

– Men vi planlegger nå som om vi rykker ned. Det får ingen store konsekvenser for oss som klubb eller målene vi har i laget. Om vi så må en tur ned så kommer vi rett opp igjen, sier han.

Det tredje lokale laget, Eidsvold Turn, vant 4–2 hjemme mot Skedsmo og ender på 3. plass.

KAMPFAKTA

Borgen – Ull/Kisa 3–2 (3–1)

Borgen stadion, 50 tilskuere.

MÅL

1–0 Emilie Lystad

2–0 Stine Christensen

2–1 Dagmar Busterud Oustad

3–1 Cathrine Myromslien

3–2 Sarah Flatlandsmo

Dommer: Hans-Arne Andresen, Flisbyen. 

Borgen: Katrin Eriksen, Cathrine Andersen, Marthe Bogstad, Anett Iren Sydholen Fossen, Stine Mariann Sydholen Fossen, Celine Amundsen Randen, Mette Rudolfsen, Nora Esther Bergh Bakke, Stine Christensen, Tonje Stegard, Emilie Lystad, Maren Heen Fladby, Cathrine Myromslien, Emilie Andersson, Monica Haslie

Ull/Kisa: Charlotte Reinertsen, Eline Øverli, Stine Nordsveen, Malin Sirén Bævre Magnussen, Anna Hundeide Isaksen, Emma Nesdal Slinning, Sofie Dahl Karlsen, Lotte Parmegiani Årseth, Guro Kristoffersen, Emilie Kathrine Strømme Engelien, Ingvild Auflem Vik, Mari Brendengen Krogsæter, Kaja Therese Vollen, Camilla Kwanrutai Kleven, Julia Benedicte Rud Mogerhagen, Dagmar Busterud Oustad, Sarah Flatlandsmo

LES OGSÅ: Lager håndbok med triks for kunstgress

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.