Jørgen Brendengen Krogsæter vant gull med Norge under ungdommenes stafett i junior-VM i skiskyting. Jessheim-gutten gikk mandagens konkurranse sammen med kompisene Vebjørn Sørum og Sivert Bakken.

VANT MED KOMPISER

- Vi går på samme skole i Lillehammer, trener sammen og er bestevenner. Det er spesielt å vinne en gullmedalje sammen, sier Brendengen Krogsæter til biathlonworld.com.

Før avreise sa han til EUB at en medalje var målet for mesterskapet. Tidligere i mesterskapet har han hevdet seg individuelt, uten å nå helt opp.

SENDTE NORGE I LEDELSEN

Ullensaker skiklubb-løperen gikk førsteetappe med kun ett ekstraskudd. Sørum hadde tre og ankermann Bakken to.

Mesterskapet har tidligere vært preget av vind, men denne formiddagen var det rolig, solskinn og mange plussgrader. Brendengen Krogsæter gikk Norge i ledelsen etter første skyting, ble senere passert av Ukraina, men kunne til slutt veksle med en norsk ledelse på tre sekunder.

Norge og Russland gikk sammen inn til siste stående, hvor Bakken var kaldest der russiske Said Khalili måtte ut i to strafferunder. 23 nasjoner stilte til start. Norge slo sølvvinner Russland med 54 sekunder, mens 3.-plassen gikk til Hviterussland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.