Denne helgen arrangeres tidenes største junior-NM i skiskyting i Holmenkollen. Fredag var det duket for sprintkonkurranser. Jørgen Brendengen Krogsæter fra Ullensaker skiklubb klinte til med et kjempeløp og vant gull i klassen menn 19, over minuttet foran nestemann.

- Jeg kjente på oppvarmingen at kroppen fungerte bra, og mye bedre enn i det siste siden jeg sleit med influensa i jula. Så det var godt å kjenne at man har absorbert treninga de siste ukene og får igjen for det her hvor det er såpass tungt føre, sier Jessheim-gutten til EUB i målområdet.

- DEILIG

Hundre prosent treff, altså ti av ti eller 20 av 20 blinker har han ikke greid siden siste året han skjøt med hjelpemiddelet bukk og ikke reim. Det er fire år siden, og da gikk han dessuten med gips på armen. Nå i vinter hadde han truffet ni av ti på de to foregående sprintkonkurransene. Nå traff han altså ti av ti.

- Jeg tenkte at alle gode ting er tre, så det var deilig å få det til. Og i hvert fall nå som det har vært mye snakk om tåke det siste døgnet. Det var mye tull på treninga i går med å bytte hullkorn i siktet for å se bedre, så det var gøy at det fungerte bra. Det gir også trygghet videre i helgen, sier han.

Brendengen Krogsæter forteller at tåka var verre på treningen dagen i forvegen.

- Det gikk greit nå. Det blir grått og ikke så store kontraster, men du ser uansett hvor det er rund blink og hvor man ikke skal skyte, sier han.

Stortalentet merket uansett at noe var på gang da han tidligere i uka hadde sin beste hardøkt med skyting. Nå vil han ta med seg godfølelsen videre inn i mesterskapet som fortsetter med normaldistanse lørdag og avsluttes med stafett dagen etter.

- Nå gleder jeg meg bare til å gå i morgen. Jeg skal nyte dette litt og så er det bare å nullstille og gjøre seg klar for normal. Det blir viktig renn i forhold til junior-VM så det blir spennende, sier Brendengen Krogsæter.

Han tok to gull under fjorårets NM. Da på normal og stafett. Forrige sesong var han landets beste skiskytter på sin alder. Å levere i denne NM-åpningen gir en viktig bekreftelse for utviklingen.

- Det betyr mye. Jeg har vært litt skeptisk etter forrige norgescup-helg, for da kjente jeg meg råtten, men jeg hadde ikke forventet annet siden jeg endelig hadde kommet i gang etter sykdom. Men nå er det deilig å kjenne at jeg er der i år også. Det er viktig for selvtilliten, sier han.

Også Bjerke fikk en gullvinner på åpningsdagen av norgesmesterskapet som klubben er med på å arrangere. Ole Christian Johnsrud gikk helt til topps i klassen menn 18 år.

Først ut I TÅKEHEIMEN

Marie Næss fra Bjerke var første lokale løper ut på morgenkvisten og startet bra i K17-klassen mens tåka lå tett over nasjonalanlegget.

- Men da jeg kom til stående startet jeg med å tryne i bakken ned før jeg skulle skyte. Jeg så heller ikke blinkene og bommet tre, sier Næss, og legger til at forholdene var like dårlige for alle.

Sprintresultater lokale utøvere

K17: 18. Marie Næss, Bjerke.

M20-21: 52. Tage Huso, Ullensaker.

K senior: 8. Karoline Næss, Bjerke. 23. Marianne Aas Krog, Bjerke.

M19: 1. Jørgen Brendengen Krogsæter, Ullensaker. 7. Øyvind Aalling Lio, Bjerke.

M18: 1. Ole Christian Johnsrud, Bjerke. 35. Anders Ringen, Bjerke. 63. Sander Bach-Gansmo.

M17: 53. Andre Hellne Rasen, Bjerke.

K20-21: 8. Kirsten Daae Wiig, Ullensaker. 11. Anitra Vognild, Bjerke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.