– Vi trenger å bygge opp et lag på nytt.

Ordene tilhører hovedtrener i Hauerseter, Trond Johnny Lien. Han har akkurat sett sine gutter spille 4–4 mot Eidsvold Turn 2 og Lien er klokkeklar i sin analyse.

– Vi mangler struktur og det skyldes nok at vi har vært utrolig lite på stor bane, forklarer Lien.

EN Måneds trening

– Om vi ryker ut mot Skjetten i cupen får vi en lang pause som vi kan utnytte godt. Da reiser vi nemlig på treningsleir og vi får muligheten til å drille strukturen i laget på stor bane. Det har vært mangelvare i vinter hvor vi stort sett har trent inne i hallen, forteller Lien til EUB. Om Hauerseter skulle slå Skjetten onsdag, vil uansett neste cuprunde spilles før påske – en påske Trond Johnny Lien og Hauerseter ser seg nødt til å utnytte til det fulle. Da venter nemlig neste seriekamp først 21. april. Det betyr gode tre uker med kampfri.

– Det er godt for oss. På treningsleir tror jeg vi får gjort mye om alle gutta er skadefri og det skal de i utgangspunktet være. Der kan vi få presset inn nesten en måned med trening med tanke på hvor lite vi har trent og trener, slår Lien fast, og drar fram poenget med lagstrukturen igjen.

DRILLE STRUKTUR

Det er spesielt innad i lagdelene Lien mener strukturen bør terpes.

– Mot Eidsvold Turn 2 synes jeg vi slapp inn alt for enkle mål. Det var noe nølende og ubestemt over det. Laget vårt er kanskje for ujevnt, og selv om man må bruke de spillerne man har så mangler vi en del, fortsetter Lien. Mot Eidsvold Turn 2 ble Remi Rød spart i en time, mens Fredrik Skottner og Vegard Knudsen var ute. Det er figurer som vil heve Hauerseter denne sesongen. Gjennom treningskampene har «Setra» sluppet inn åtte mål på seks kamper, men viktigere: De har ikke tapt.

– Det er mer enn hva vi har sluppet inn tidligere i år, men vi har ikke tapt en fotballkamp ennå i år. Det må vi ta med oss videre. Det er nok hver enkelt lagdel og hvordan de står kontra motspillet de får som er hovedutfordringen vi må jobbe, forklarer Lien.

ambisjon om å etablere seg

Lien ser ingen grunn til å hyle om opprykk ved første sjanse i Hauerseter sånn ståa er nå. Han mener det er riktigere å finne roen på nivået.

– Som sagt er vi nødt til å bygge opp et nytt lag. Sånn som 4. divisjon er i år så må vi i Hauerseter bare sette oss der. Vi kan ikke si at vi skal rett opp igjen, selv om jeg ser av vi blir skrytt opp og hausset opp. Vi må starte på nytt igjen. Det er kanskje kjedelig, men vi må, avslutter Trond Johnny Lien.

Divisjon: 4. divisjon

Lag i avdelingen: Gjelleråsen, Aurskog-Høland, Blaker, Eidsvold IF, Eidsvold Turn 2, Gjerdrum, Hauerseter, Kløfta, Lørenskog 2, Raumnes & Årnes, Skedsmo 2, Strømmen 2, Ull/Kisa 2, Fet

Plassering i fjor: 6. plass 3. divisjon (nedrykk)

Ambisjon i år: Å sette seg i divisjonen og å bygge opp et nytt lag

Spillerstall: Målvakter: Christian Aarbogh Bjerke (ny fra Førde), Jon Asgeir Claudi (ny fra Ull/Kisa)

Forsvar: Jørgen Alstad, Vegard Knudsen, Fredrik Skottner, Håkon Andresen (ny fra EIF), Henrik Sørby, Jesus Marie Baratwanayo (ny fra Fu/Vo), Martin Tørhaug (egen jr.stall), Petter Stenseth (egen jr.stall), Peshang Khonouri (ny fra Raumnes & Årnes), Øyvind Bekken

Midtbane: Magnus Mundal Johansen, Vetle Steen Andersen, Vetle Eriksen (ny fra Fu/Vo), Stian Pettersen (ny fra Vestli), Bewar Piri (ny fra Ull/Kisa), Ruben Grensemo (ny fra Ull/Kisa), Ole Elias Jacobsen

Angrep: Remi Rød, Marius Preber, Yassir Yougil, Martin Lundemo Syvertsen, Vitali Ghelaga

Trenere: Trond Johnny Lien og Eirik Soltvedt

Lagleder: Magnus Theodorsen

Sportslig leder: Torgeir Kemi

Leder senior: Truls Skjevik

Treningskamper foran sesongen: Hauerseter – Kisa 2 4-3, Hauerseter – Borgen 8-0, Hauerseter – Raumnes & Årnes 1-1, Hauerseter – Gjelleråsen 2-2, Hauerseter – EIF 1-1, Hauerseter – Kløfta 1–1.

LES OGSÅ: - Dette er veldig stort for klubben, sier Truls Skjevik fra Hauerseter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.