• SINDRE OG SONDRE: Sindre Buraas og Sondre Nordstad Moen ute på treningstur i 2010. Foto: privat
  • MINDRE SYKLING: Sindre Buraas prøvde seg som syklist etter løpekarrieren. Her avbildet under årets Hurdalsjøen rundt. Foto: Tom Erik Paulsen
  • STUDENT: Nå er det fulltidsstudium som gjelder for Sindre. Foto: privat

Trønderen Sondre Nordstad Moen sjokkerte en hel løpsverden da han i helgen løp den prestisjetunge maratondistansen fortere enn noen annen europeer har gjort. Få utøvere har vært tettere på rekordmannen enn Sindre Buraas. Før hurdølingen la opp sin egen løpekarriere ved starten av året hadde duoen, som i miljøet var kjent som tospannet «Sindre og Sondre» – konkurrert og trent sammen i over ti år.

Selv om Nordstad Moen er den utøveren Buraas har trent aller mest sammen med, fører ikke kameratens framgang til at han angrer på at han selv ga seg med løpinga.

– FERDIG MED DEN LIVSSTILEN

– Nei, jeg føler absolutt ikke, «å søren, når han kan gjøre det så kan jeg gjøre det». Jeg synes bare det er kult og unner han denne suksessen. Jeg føler meg på en måte litt ferdig med den livsstilen, sier Buraas.

Sindre besøkte Sondre rett før maratonen, og har vært i kontakt med ham også etter bragden i Japan der rekorden 2.05.48 ble satt.

– Det er gøy å få med seg, og jeg vet hvor mye energi som ligger bak disse tidene og prestasjonene. Det er lett å si at det hadde vært gøy å løpe så fort, men selv om det er lett å bestemme seg er det veldig vanskelig å gjennomføre jobben som skal til. Det er så mye annet spennende å drive med i livet. Men ja, jeg savner det jo, sier han.

I år har Buraas i stedet konkurrert innen sykling. Kanskje blir det flere ritt framover, men bare hvis han har tid til overs.

– Det ble kanskje tatt litt ut av dimensjoner hvor stor den satsingen var når det ble skrevet om i media. Det var artig, men nå er det fulltidsstudium som gjelder, sier Buraas.

LETER ETTER DET NYE

På Kunsthøgskolen i Oslo studerer han interiørarkitektur og møbeldesign.

– Jeg kunne aldri blitt en kunstner. Jeg har ikke de kvalitetene, egenskapene eller interessene. Men jeg synes det er veldig morsomt å formgi rom, og skape fine miljøer både for bo og arbeid, sier han.

Med glimt i øyet sier Buraas at det først er nå livet har startet, i en virkelighet han har vært mer skjermet for som utøver.

– Det er nesten to forskjellige liv. Det er kanskje ikke så vanlig å ha så store omveltninger i livet sitt såpass fort. Jeg føler det har gått ganske fort å få idrettskarrieren på avstand, og jeg går ikke lenger rundt og tenker at jeg er en idrettsutøver. Likevel har jeg det som en identitet, det ligger der, og det er sånn folk flest kjenner meg. Men nå er jeg en student som leter etter det nye.

FAKTA

Sindre Buraas:

  • Tidligere langdistanseløper.
  • 28 år.
  • Kommer fra Hurdal.
  • Er bosatt på Sandaker i Oslo.
  • Student ved Kunsthøgskolen i Oslo.
  • Som aktiv løp han tidenes nest raskeste 5000 meter i norsk og nordisk historie. Kom seg til finalen på 5000 meter under VM i Moskva, og kvalifiserte seg til VM i Beijing.

LES OGSÅ: Slik vokste Ødemarksbakken til eliten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.