I oktober satte Caroline Vad Østby kursen for Alcudia, Spania, for å være spiller på fotballskolen Mallorca Toppfotball og dens lag i det spanske divisjonssystemet. Etter et par måneder der nede åpnet det seg en rolle som fysisk trener, og siden jul har den PT-utdannede Kløfta-kvinnen også hatt en rolle i støtteapparatet.

SYDENMENNESKE

– Jeg trives veldig godt. Jeg er veldig glad i varmen og har alltid vært et sydenmenneske. Så er det også litt deilig å være her utenom turistsesongen, sier Vad Østby til EUB.

24-åringen tilbrakte barne- og ungdomsårene som spiller i Kløfta og Borgen, og var siden i Kongsvinger via toppidrettsgymnaset NTG. Vad Østby har senere fått erfaring fra Toppserieklubben Vålerenga, og var innom Grei før hun ble lokket til den spanske øya av en trener hun kjente fra tiden i Vålerenga. Caroline sier det er mye som er annerledes fra norsk fotball.

– Det har vært veldig spennende. Som spiller er det morsomt å se kulturforskjellene på kamper, både når det gjelder motspillere, dommere og baner, sier hun.

Skolen har som mål å spille sin tilknyttede klubb til toppen av spansk kvinnefotball.

– Damene har veldig store ambisjoner, forteller Caroline.

Laget består av både spanske og norske spillere. Neste sesong skal de spille i andredivisjon, nivå 3 i Spania, etter å ha misset opprykket med en andreplass i fjor.

– Nivået er som 2. andredivisjon i Norge, kanskje litt dårligere. Men jeg tror at når vi kommer høyere opp så vil tempoet være bedre enn i Norge, sier hun.

SATSER PÅ TRENERROLLEN

I sommer er Caroline hjemme på Kløfta, før hun høsten vender tilbake til Mallorca. I tillegg til å utvikle skolen og klubben, for på sikt å kunne produsere toppspillere, har Vad Østby også ambisjoner for egen del.

– Jeg skal ikke si at jeg har lagt fotballskolene på hylla, for jeg satser ennå på det, men trenerrollen står i første rekke, sier hun.

Som fysisk trener har Caroline blant annet ansvar for morgenøktene på stranden med hurtighet, spenst, teknikk og restitusjon, og styrketrening og skadeforebyggende arbeid. Hun er også ansvarlig for oppvarmingsdelen på fotballøktene, samt oppvarming til kampene for både dame- og herrelag.

– Jeg har spilt fotball siden jeg var fire år og kunne godt ha tenkt meg å utvikle fotballtrenerkunnskapene etter hvert. Men det er først og fremst styrke- og utholdenhet som er mitt område nå, sier Caroline.

FAKTA

Mallorca Toppfotball er en 1-årig fotballskole i Spania.

Skolen har sin egen spanske fotballklubb som satser mot Primera Divisiòn og Europatoppen. 

Klubben som heter F.C Mallorca Toppfotball er tilknyttet fotballskolen, for å gi de norske elevene matching i det spanske ligasystemet gjennom hele skoleoppholdet.

LES OGSÅ: Jenter fra Bjerke skal ta vare på førstereislag fra Nord-Korea 

LES OGSÅ: Kinesisk fotballag til Finstad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.