- Ingenting er som langløp på innsjøis, sa den eldste deltakeren, Knut Ramfjord (78 år) fra Feiring.

- Å gå på skøyter er så flott trim og så lenge en ikke slutter, går det greit å fortsette, sa den ivrige feiringen som allerede har vært på Valle Hovin og gått langløp sammen med entusiastene fra Eidsvoll, Eva Sjøberg og Jan Sverre Finskud.

De to er de eneste som har gått Eidsvolldistansen hvert år siden løpet ble arrangert første gang i 1981. Eva Sjøberg er i tillegg den langløperen i Norge som har gått flest mil på skøyter i registrerte langløp gjennom alle tider.

De er kjent for å gå sammen med Jan Sverre først og Eva like etter og holde et jevnt tempo uansett hvor langt de går. Slik også på Setertjernet der de to ledet an et lite tog med tidligere ETF-løpere som syntes det var moro å prøve skøytene igjen.

LES OGSÅ: Tester forholdene på isen

OGSÅ DE YNGSTE

Også de yngste stilte til start og gikk sine 16 runder på den fine banen som Torbjørn Sæther har målt opp og måket nesten alene. Tjernisen er i vinter veldig god fordi den frøs til før snøen kom. Det måtte en solid dugnad til søndag morgen, men siden gradestokken viste rundt ti minus var snøen lett og fin å fjerne.

FRA FJERN OG NÆR

Eidsvolldistansen har i 36 år samlet ivrige langløpere fra fjern og nær. Også denne gang kom ivrige løpere utenfra, blant dem tidligere generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Erik Gulbrandsen. Siden han har etterkommere i Eidsvoll, ville han gjerne være med da han ble invitert.

- Dette er virkelig skøyteløp slik det kan være. Dette liker jeg, sa han og mente det var mye mer meningsfylt å gå selv på Setertjernet enn å se på TV fra EM i Minsk.

SKØYTEINTERESSEN

- Interessen for skøyter er fortsatt god. det ser vi her og vi ser det på alle småplasser som er islagt der det myldrer av små og store på skøyter, sa en fornøyd leder av Eidsvold Turn Skøyter, Mariann Dønnum.

- Etter flere tunge vintre med mye mildvær og lite is på Myhrer, har ETF Skøyter skrumpet inn. Vi har derfor bestemt oss for å lage bare en aktivitetsflate på Myhrer i vinter, men vi håper selvsagt at en god vinter igjen kan sette fart på skøytesporten i Eidsvoll, sier hun.

Eidsvold Turn Skøyter har til tross for manglende rundbane på Myhrer i vinter, tre deltakere i neste helgs sprint-NM.

- Det er vi stolte av, sier Mariann Dønnum. Anne Gulbrandsen, som skal delta i NM, gikk også noen runder på Setertjernet. Det var faktisk første gang hun hadde innsjøis under skøytejernene.

Alle vil få premie for deltakelse og etter løpet vanket varm saft til alle.

SE VIDEO: - Jeg var ganske vanskelig å få med ut på isen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.