Hva synes du om å bli tatt ut i troppen til Slovenia-EM i ­august?
Det var ikke noe jeg forventet, for jeg opererte for et halvt år siden og begynte å trene igjen i mars. Så jeg ble litt overrasket, men det er jo kjempegøy.

Hvorfor måtte du ha operasjon?
Jeg har kjent det i leggene før, men når jeg har blitt eldre så har mengden trening økt. Når belastningen økte med ny skole og ny klubb begynte jeg å kjenne det mer. Det tok litt tid før vi fant ut hva det var, og de ville helst unngå å operere, så det var åtte uker hvor jeg drev med bosu-baller og øvelser for å prøve å unngå operasjon. Men det hjalp ikke.

Det er ett år siden du gikk fra moderklubben Ull/Kisa til Nit/Hak og begynte på toppidrettsgymnas i Oslo. Hvordan har dette året vært?
Veldig lærerikt. Ikke bare på grunn av ny klubb, men også skaden. Jeg har jo aldri vært ute med skade før, så det er noe det også. Å trene seg opp og være litt mer for seg selv, i stedet for å være del av laget og ha en viktig rolle der. Jeg håper at det nå kan bli mitt år.

Du har akkurat kommet hjem fra samling i Ungarn, og skal til Tyskland før EM i Slovenia. Hvordan er det å farte rundt med landslaget?
Jeg synes det er kjempegøy. Det er derfor jeg trener så mye og det er spesielt å bli tatt ut. Når jeg spilte min første uoffisielle kamp, en treningskamp mot Ungarn, så var jeg nok den som var mest spent siden alle de andre hadde spilt landskamper før. Men det er bare deilig å kjenne at det kiler litt i magen når du tar på deg drakta.

Du har tidligere fortalt om målsettingen om å spille landskamper for Norge. Nå er den offisielle debuten på aldersbestemt nivå rett rundt hjørnet?
Jeg håper den kommer nå i Tyskland, for da skal vi spille en liten turnering før EM.

Hva er du opptatt av nå?
Nå er jeg opptatt av å komme meg i ordentlig form. Jeg har hatt sykdom hvor jeg lå med virus og ørebetennelse, så jeg har ikke fått opp kondisjonen som jeg vil. Det blir utfordringen i sommer.

Hva betyr sommeren for deg?
Det er overgangen hvor du må lade opp batteriene og slappe av. Når det er skole så er det så sykt mye å tenke på, for du må ha kontroll både her og der, så er også håndballen en arena. Det blir mye å tenke på, men nå på sommeren kan du fokusere på større og færre ting.

Hva er ditt optimale feriested?
Hytta! Vi har kjøpt oss hytte på Bamble, rett ved sjøen med en båt.

Sommerens ferieplaner?
Jeg skal male hytta, trene og slappe av.

Hva står på menyen i sommer?
Grillmat, kanskje. Spareribs.

Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?
Jeg savner veldig da jeg var på surfeskole i Portugal med to av venninnene mine i forfjor.

Hvor bader du helst?
I sjøen.

Beste sommersang?
Er det ikke en som heter «Sommer på jorda» Jo, jeg husker bare ikke hvem den er av. (Postgirobygget)

Hva var din første sommerjobb?
Har ikke hatt noen. Ingen vil ta inn en som kun kan jobbe i tre uker, så da måtte vi finne på noe. Da ble det å male hytta.

SJU KJAPPE

1. Leser: Kjærlighetsbøker

2. Blir flau av: Når det jeg sier kommer feil ut

3. Liker å spise: Grillmat

4. Er redd for: Mørket

5. Er avhengig av: Familien min

6. God til å: Spille håndball

7. Drømmer om: Komme på seniorlandslaget

FAKTA

Navn: Julie Sofie Granum

Alder: 17

Bosted: Jessheim

Familie: Ugift

Er: Student

Interesser: Håndball

Aktuell med: Tatt ut i EM-troppen til det aldersbestemte håndball-landslaget (LK00) i Slovakia i august

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.