Ull/Kisas herrelag i innebandy gikk gjennom forrige sesong i 3. divisjon uten tap. Etter seks runder på nivået over topper Kisa også 2. divisjonstabellen. Med fem seiere og en uavgjortkamp er Kisa det eneste ubeseirede laget i ligaen.

VIL UNNGÅ Å BLI KJEPPHØYE

- Det er veldig gøy. Nå må vi passe på å fortsatt være ydmyke og ikke bli kjepphøye. Alle lagene ser at det er lenge siden vi har tapt, og vil derfor være ute etter å ta oss, sier trener Jakob Söderström til EUB.

Han ble hentet inn som spillende trener for Ull/Kisas herrelag før forrige sesong. Personlig har han fortsatt til gode å tape en seriekamp med Kisa.

- Det er veldig gøy, så får vi se hvor lenge det holder. Men dette er en seriøs gjeng så jeg føler jeg har kommet til riktig lag. Spillerne er virkelig klare for å gjøre som jeg sier. De tar til seg taktikken og stiller opp på treninger, forteller han.

Klubbleder Frank Robin Danielsen har tidligere uttalt til EUB at Söderströms inntreden har vært helt avgjørende for den rivende utviklingen på herresiden. Treneren er fra den stolte innebandynasjonen Sverige, men bor og jobber på Jessheim. Han er ikke alene om det. Svensker utgjør omtrent halve Kisa-laget.

- Det er omtrent femti-femti. Men nå kommer det flere og flere spillere opp fra junioravdelingen, så det blir bare flere og flere nordmenn, sier han.

- KJEMPETALENT

En av dem som har gått den vegen er Bendik Austad. Jessheim-gutten har vært innom U19-landslag og spilt fast med A-laget siden forrige sesong.

- Han er et kjempetalent, sier Söderström.

Treneren vet hva som skal til for å lykkes på høyt nivå. Før Kisa-jobben spilte han for Lillestrøm i 1. divisjon. Tidligere har han spilt for Wibax Patriots i Allsvenskan og vært i Ibk Göteborg, Ibk Boden og Skogså. I tillegg har han også seks års erfaring som instruktør. Med denne CV-en var han ønsket av flere enn Kisa.

- Men jeg føler at jeg har hatt min karriere i innebandy og har ikke lengre tid til eliten. Jeg hadde veldig lyst til å ta denne muligheten fordi det er mye kulere å få til noe på hjemmebane og samtidig få et godt sosialt miljø, sier han.

MÅL OM ELITESERIEN I 2020

Klubbledelsens mål er at laget skal spille i eliteserien i 2020.

- Som trener må jeg ta det kjedelige svaret og si at vi må ta sesong for sesong. Men rent sportslig ligger Ull/Kisa innebandy veldig godt an. Om vi ikke greier målet om tre år så gjør vi det kanskje om fem, sier han.

Torsdag ble Paradisbukta sendt hjem fra Jessheim is- og flerbrukshall med 11-3 i sekken.

- Tidligere har vi snakket mye om forsvarsspill, nå har vi begynt å jobbe mer med angrep. Det ser vi resultater av nå, og i denne kampen fikk vi litt mer fart på pasningene. Dermed ble dette en av våre beste kamper offensivt, sier treneren.

Flere deler av Ull/Kisa innebandy er i stor utvikling. Gutter 13 er blant landets beste i sin aldersgruppe, og denne sesongen har damegruppa utvidet til lag for både erfarne og nybegynnere.

LES OGSÅ: Med disse nye bingene kan hvem som helst spille innebandy ute

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.