Årsmøtet i hovedlaget i Eidsvold IF endte med at sittende leder, nestleder, sekretær og økonomiansvarlig trakk seg i protest. Stian Frank (leder), Jan Ove Myrvoll (nestleder), Berit Smedsrud (økonomiansvarlig) og Atle Jacobsen (sekretær) ønsket å fortsette, men så ingen annen utvei enn å trekke seg umiddelbart. EUB får bekreftet at det var vedlegget til valgkomiteens innstilling – dokumentet vi trykker i dag – som fikk begeret til å renne over for de fire. EUB vet også at flere av de nylig avgåtte styremedlemmene nå vurderer å politianmelde dokumentet og valgkomiteens framgangsmåte.

– Denne begrunnelsen var til dels ufin og personlig, blant annet om flere sittende styremedlemmer. Flere av oss opplevde den som alvorlig og av injurierende karakter, sier Atle Jacobsen.

Dette står i dokumentet

EUB har fått tilgang på vedlegget som valgkomiteen presenterte for deltakerne på årsmøtet bare minutter før styrevalget skulle foretas.

«Vår konklusjon var at det var uro, usikkerhet og relativt høyt støynivå i foreningen. En del utsagn ble også gjort kjent for oss, som for eksempel bruk av splitt/hersketeknikk, trakassering/mobbing, psykisk spill, mangel på ydmykhet, stor avstand mellom ledelse og aktivitet, opprettelse av personalsak mm», står det i dokumentet.

«Vi ser også at manglende erfaring og kompetanse innen idrettsledelse er framtredende. Det er helt klart leder/ledelsens ansvar å ordne opp i dette», står det videre.

Kan bli politianmeldt

I dokumentet trekkes det også fram at valgkomiteen er overrasket over det som har framkommet da de mener aktivitet, trygghet, motivering, involvering mm burde vært mer framtredende.

«Det at flere tillitsvalgte har trukket seg i valgperioden og at flere ikke ønsker gjenvalg i sentrale verv er også meget bekymringsfullt. Det er også stilt spørsmål med prioriteringer og beslutninger, blant annet med vedlikehold på klubbhus og investering i ny nettløsning. Valgkomiteen ser et helt klart behov for å «stoppe opp, trekke pusten og samle troppene». Det er også klart framkommet et behov og ønske om endringer i ledelsen», heter det videre i skrivet.

– Det var overhodet ingen grunn til å rakke ned på kandidater i det sittende styret gjennom et vedlegg. Det er ufint og noe som ikke hører hjemme i et seriøst og godt idrettslag, sier Berit Smedsrud, æresmedlem i EIF og én av dem som trakk seg.

LES OGSÅ: – Kan ikke skape mye godt for framtid

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.