Etter sølv i fjor var det en revansjesugen Don Emini som stilte i 69 kg klassen for juniorer under helgens nordiske mesterskap i boksing som ble arrangert ved Thon Oslo Airport Hotel i hjemkommunen Ullensaker. Etter at svenske Andreas Palm ble slått i lørdagens semifinale vant Emini mot Bekhan Mahauri i finalen dagen etter.

– STORT

– Norge har ikke fått så veldig mange nordiske mestere på juniorsiden i årenes løp. Nå fikk Jessheim en nordisk mester. Det synes vi er stort, sier trener Per Arne Skau.

Emini vant finalen 3–2. Selv om det holdt til seier på hjemmebane sier treneren at 17-åringen vanligvis bokser mer avslappet i utlandet.

– Med familie, klubbkamerater og mange andre kjente på plass så setter det seg litt i skuldra og nakken. Derfor ble ikke første runde helt som planlagt, men vi ser etter hvert at det er Don sin fightervilje og kunnskap som gjør at han vinner, sier treneren.

Jessheim bokseklubb stilte med to utøvere i mesterskapet som klubben også var med på å arrangere. Julie Holthe, som på forhånd var med mest for erfaringens skyld, måtte seg slått av islandske Kristin Bjørgvindsdottir, en bokser med adskillig mer erfaring.

– Julie møter ei tøff jente fra Island, hun er tydeligvis en MMA-fighter, og det så vi på måten hun bokset. Julie har for lite erfaring til å ta den helt ut, men den siste runden var hennes beste og det er et godt tegn. Vi var klar over at det ville bli tøft, men det ble en bra gjennomføring for Julie sin del, sier treneren.

STORE MESTERSKAP

Etter noen dagers påskefri starter oppkjøringen mot junior-EM for Don sin del. Først er det duket for treningsleir i Ungarn, inn mot mesterskapet som går av stabelen i Italia om en måneds tid. Blant rundt 30 påmeldte nasjoner i vektklassen vil de syv beste bli kvalifisert til VM.

– Vi vil kvalifisere oss, men målet vårt i EM er å ta en medalje, sier Skau.

LES OGSÅ: Uten kampsporten har Tina vært langt nede

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.