Bokseren Don Emini fra Jessheim bokseklubb har inngått et treningssamarbeid med Hadi Srour. Amatørbokseren fra Tønsberg er blant annet fersk norgesmester, og forrige helg vant han også det nordiske mesterskapet i 64-kiloklassen senior. Under samme mesterskap ble Srour kåret til Nordens beste herrebokser, på tvers av alle vektklasser.

– EN ÆRE

Emini og Srour hadde trent sammen et par ganger før de denne uka møttes i ringen på Jessheim is- og flerbrukshall.

– Jeg tror jeg vil få ekstremt mye ut av at en på Hadis nivå gidder å hjelpe meg, sier Emini.

16-åringen tror erfaringene vil gjøre ham bedre rustet til å følge i 21 år gamle Hadis fotspor når han selv blir seniorutøver.

– Dette er bra. Han er et forbilde og en jeg har sett veldig opp til tidligere, og jeg synes fortsatt det er en ære. Han har en veldig god boksestil og har oppnådd mye i ringen, sier han.

Emini har mål om å delta i alle de store mesterskapene i amatørboksing. Hadi sier at sparringspartneren har grunnlaget på plass for å kunne gjøre den jobben som kreves for å nå toppen.

– HARDT ARBEID OG BRA TRENING

– Det handler om hardt arbeid og bra trening, men ikke minst opplegget rundt deg, sier Hadi, og trekker fram at Don har både dedikerte trenere og oppfølging hjemmefra.

– Har du et bra opplegg rundt deg så er det viktigste motivasjon, trening og atter trening. Han har alle forutsetninger, og er han smart i treningen sin så blir dette bra, sier Hadi.

Samarbeidet har latt seg realisere fordi Jessheim bokseklubb-trener Per Arne Skau nylig ble sportssjef i Norges bokseforbund der han også har Srour under sine vinger.

– I dag er Hadi Norges største stjerne. Don og Hadi vil i framtiden kunne hjelpe hverandre mot store mål, sier Skau til EUB.

SØLV I NORDISK

Også Emini deltok i det nordiske mesterskapet i Danmark. Ettersom han ikke har vært juniorbokser lengre enn siden årsskiftet hadde teamet rundt Don først tenkt at det var uaktuelt å delta i mesterskapet såpass kort tid etter overgangen fra ungdomsboksing. På dette nivået er det andre krefter i sving. Utviklingen har imidlertid vært såpass god at de besluttet at det var forsvarlig at han kunne delta, med en inngang om at han ikke hadde noe å tape. Han gikk opp flere kilo for å stille i 69 kilo-klassen for juniorer. Etter å ha overvunnet en hjemmebokser i semien endte finalen med 2–3 tap mot Ismael Kurt, Sveriges beste juniorbokser.

– Vi skjønte ikke noe av at jeg tapte den kampen, men jeg er uansett fornøyd med innsatsen og måten jeg bokset på. Jeg har aldri bokset en bedre kamp enn jeg gjorde i den finalen, sier sølvvinneren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.