– Vi er to uker inn i sesongen og forhåpentligvis to uker bedre enn sist vi møtte Vålerenga, oppsummerer hovedtrener TJ Reap hos Eidsvoll 1814s.

Amerikaneren så laget sitt slå hovedstadslaget i sesongåpningen med tallene 24–14. Søndag gikk det enda bedre, og sifrene ble til slutt komfortable 34–7. Til tross for at troppen ikke er fullstendig.

– Vi har fortsatt et par spillere ute, av ulike årsaker. Likevel besitter jeg en meget bra gruppe med spillere, skryter Reap.

LES OGSÅ: Åpnet med seier

hentet seg inn igjen

Eidsvoll 1814s hadde stort sett god kontroll på Bøn stadion. Tidlig gikk de opp i en 20-0-ledelse. Reap er fornøyd med at laget hentet seg inn igjen etter å ha mistet initiativet fra starten.

– Vi mistet momentet litt i andre periode, men tok det tilbake i andre omgang. Hver enste spiller bidrar til at vi henter oss inn igjen, forteller amerikaneren.

ROSER SAMMENSETNINGEN

Han mener noe av suksessformelen skyldes lagets sammensetning fra de yngste talentene til de rutinerte ringrevene. Fra yngst til eldst i troppen søndag skilte nesten 27 (!) år. Per Gaarden og Justin Kopperud fra klubbens U17-lag har søkt dispensasjon for å spille seniorfotball og er begge født sent i desember 2000. Mot slutten steppet også Wilhelm Domaas inn som quarterback, også han født i 2000. Lagets eldste, Ronny Myhrer, er født i januar 1974, og tro til med rutine og muskler mot Trolls.

– U17-spillerne som spiller med oss er fenomenale, mens veteranene er fremragende ledere. I dag fungerte spillplanen vår godt, så får vi se om det fungerer resten av sesongen, sier Reap.

Resten av sesongen er nært forestående og allerede til helgen møter 1814s erkerivalen OSI Vikings.

– De har en stolt tradisjon og ligner sånn sett på 1814s. Det blir to lag som er svært konkurranselystne. Jeg vet de er godt coachet. Det kommer til å bli et bra show, mener Reap.

LES OGSÅ: Wenger er den nye sjefen

SAMMENLIGNER MED Eidsvoll

Treneren er født og oppvokst i Pennsylvania, i småbyen Smethport. Reap skryter av oppslutningen rundt klubben og det «bondske» miljøet.

– Jeg simpelthen elsker stemningen her og fansen. Hvordan kan man ikke elske kubjelle-lyden i disse rurale områdene? Jeg er selv fra bygda hvor det bor rundt 1700 innbyggere. Råholt og Eidsvoll er sånn sett sammenlignbare med der jeg vokste opp. Denne opplevelsen er fantastisk, slutter han.

Søndagens seier sørget for at Eidsvoll 1814s har stø kurs mot sluttspillet. Øverst i eliteserien ligger Åsane Seahawks, som har slått Trolls samt Lura Bulls to ganger. Også Vikings er ubeseiret etter møtene med Lura Bulls og Vålerenga Trolls.

Kampfakta

1814s-Vålerenga Trolls 34–7 (halftime 20-7)

Bøn stadion

250 tilskuere

Poeng 1814s: Arne August Skovseth Søgaard 12, Michael Hall 12, Tor Erik Stensjøen 10 (6+4 ekstrapoeng)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.