• FORNØYD. Markus Sørensen var en strålende fornøyd etter seniordebuten mandag.

Storscorer Magnus Iversen har scoret i de siste åtte seriekampene – og EIF har ikke tapt de 12 siste. Det er god flyt i EIF om dagen, og den flyten sørget for 4–0 hjemme mot Fet mandag. Trass i at EIF fikk ledelse ved Stian Halberg drøyt fem minutter før pause, var det Fet som tok kommandoen i 2. omgang.

Ikke før det gjensto sju minutter fikk EIF skikkelig kontroll. Da spilte innbytter Martin Sydtangen frekt ballen forbi en utrusende Fet-midtstopper, løp selv på andre siden og satt kontant inn 2–0.

Like etter smalt Espen Berg Ottesen inn 3–0 fra 18 meter.

– minner om høstsesongen

Også mot Gjerdrum i åpningskampen ventet EIF i det lengste med å punktere kampen. Kaptein Iversen skylder på god form som kjernen i å kunne avgjøre.

– Kampen minner litt om høstsesongen vår, hvor det var flere jevne kamper. Men så tar vi det på slutten. Vi orker mye og også i dag fikk vi scoringene på slutten når motstanderne blir slitne. Det er tydeligvis oppskriften, smiler Iversen etter kampslutt.

– Fornøyd med å krige inn scoring på overtid?

– Ja, det er deilig med en sånn flyt. Jeg ble gjort oppmerksom på at det nå er åtte seriekamper på rad med scoringer, sier han.

YNGSTE EIF-DEBUTANT

Markus Sørensen (14) er ennå ikke konfirmert. Til daglig går han i 9. klasse på Råholt ungdomsskole, men det hindrer ham ikke i å leke med de store gutta. Mandag kom han inn som det som etter alt å dømme er tidenes yngste a-lagsdebutant for EIF. Den jordnære 14-åringen er stille og beskjeden, men når det blir snakk om ambisjoner sparer han ikke på kruttet.

– Eliteserien, kanskje, sier Sørensen.

Han har trent med A-laget i vinteren og fått flere minutter i treningskamper. Mandag fikk han sin offisielle debut i obligatorisk kamp.

– Jeg var ikke spesielt nervøs fordi vi ledet 3–0 da jeg kom inn, men det var veldig morsomt. Det smeller mye mer i duellene på dette nivået, og rent fysisk er det klart tøffere. Jeg merker det kanskje ekstra godt når jeg er nede på mitt eget lag, sier Sørensen, og tenker på G16.

Nå er derimot frøet sådd for spill oppover. Kaptein og assisterende trener Magnus Iversen er full av lovord om talentet.

– Markus er en kjempegutt. Han er en seriøs spiller og en veldig fin type å ha i troppen. Han fortjener debuten sin i dag og jeg tror han blir god, skryter Iversen.

EIF – Fet 4–0 (1–0)

Eidsvoll stadion, 69 tilskuere

Dommer: Jan Roar Skogstad, Rømskog

Mål:

1–0 38. min,: Stian Halberg

2–0 83. min.: Martin Sydtangen

3–0 85. min.: Espen Berg Ottesen

4–0 90. min.: Magnus Iversen

Gule kort: Birgir Jonsson, Fet

Lag EIF: Glenn Wilsgård – Adrian Dalseth Lexberg, Heine Lundahl, Stein Vidar Fjeldvang, Stian Skyttersæter – Stian Halberg, Espen Berg Ottesen, Robin Limbodal, Espen Andreas Fjeld – Magnus Iversen, Fredrik Kristiansen. Benyttede reserver: Martin Sydtangen, Markus Sørensen.

LES OGSÅ: – I praksis har vi rykket opp en halv divisjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.