Det ekstraordinære årsmøtet skal avholdes på Bøn Stadion den 19. desember.

- Er det frivillig at du trekker deg som leder, Vibekke Hansen?

- Ja, det er det.

- Men hvorfor akkurat nå. Det er jo ordinært årsmøte på nyåret?

- Jeg sa fra på et styremøte for en tid tilbake at jeg ikke ønsket gjenvalg. På et litt seinere tidspunkt kommer valgkomiteen tilbake med forespørsel om ikke valget kunne foretas på et ekstraordinært årsmøte. De må da sannsynligvis ha funnet kandidater til styrevervene, sier Hansen.

- Det står at seks styremedlemmer skal velges, så det er jo ikke bare lederen. Etter det EUB erfarer skal et par av styremedlemmene ha gitt uttrykk for at ønsker å være med videre?

- Det er slik jeg har oppfattet det også.

STO UTEN BANE

- Er det spesielle årsaker bak ditt valg om å ikke ta gjenvalg?

- Ja, det er det. Men jeg ønsker ikke å si så veldig mye rundt det. Jeg stiller ikke til gjenvalg da mine fire år som leder i klubben er nok og jeg hadde ikke gått av om jeg ikke visste at klubben kan klare seg selv. Klubben er bygd opp for å ha suksess framover, sier Hansen.

- Jeg ønsker klubben alt godt og gleder meg til å stille opp på kampene og heie på 1814s, sier lederen.

LES OGSÅ: Eidsvoll 1814s fortsetter i grunnlovsbygda

FÅR BEDRE TID

Det er Heine Disserud som er leder av valgkomiteen i Eidsvoll 1814s. Han bekrefter at valgkomiteen hadde et ønske om å foreta valgene på et ekstraordinært årsmøte.

- Både i amerikansk fotball og en del andre idretter vil det være praktisk å ha gjennomført valg på sentrale verv på et så tidlig tidspunkt som mulig. Skulle man vente til det ordinære årsmøtet, vil valgene skje kort tid før sesongen starter, sier Disserud til EUB.

Han ønsker ikke å kommentere aktuelle navn i det nye styret, men bekrefter at «det meste er på plass». U

URO INNAD i KLUBBEN

Det styreleder Hansen ikke ønsker å kommentere, er det faktum at klubben hadde en tøff sommer og høst da leieavtalen på Bøn ble sagt opp. Mange som er glade i klubben følte ubehag da 1814s plutselig sto uten bane.

Etter det EUB erfarer har det vært en god del rykter og udokumenterte påstander som er blitt framsatt,

- Debatt og eventuell uenighet om viktige saker må påregnes i en stor klubb. Men rykter og slarv burde vi holde oss for gode for, sier en sentral aktør i klubben til EUB.

Ett av ryktene, som har versert, skal ha vært en mistanke om at sentrale personer i klubben helst så at hele klubben flyttet virksomheten til Ullensaker.

HOVEDTRENEREN GIR SEG

Det er ikke bare klubblederen som gir seg. Også hovedtrener Greg Kleidon har sagt fra at han ikke ønsker å være med videre. Greg har i en årrekke vært sentral i klubben. Han var aktiv spiller en del år før han overtok forskjellige trenerroller. Han har trent en rekke av de yngre lagene i klubben. Dessuten har han hatt sentrale posisjoner rundt seniorlaget i flere år før han i fjor sa ja til å bli hovedtrener for A-laget i 2016.

Flere av de yngre lagene har gjennomført en meget solid sesong i 2016. Også seniorlaget til 1814s gjorde det veldig bra og spilte seg fram til årets NM-finale. Der ble det imidlertid tap mot Oslo Vikings.

LES OGSÅ: Millioner til idrettslagene før jul

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.