I mange tiår er det blitt forsøkt å bygge ei erstatningsbane for Teigen sør for Jessheim. Nå forventer lagsledelsen at bygging av ny bane realiseres.

I 1861 ble Ullensaker Skytterlag stiftet, og laget er ett av de aller eldste i landet. Helt fra 70-tallet har laget blitt presset av boligbygging stadig nærmere anlegget.

Forestill deg at Eidsvold Turns A-lag i fotball hver vinter må trene i en liten gymnastikksal, eller at Ull/Kisas håndballdamer må trene på ei asfaltbane utendørs. Omtrent slik må det føles for medlemmene av Ullensaker Skytterlag som har ei skytebane som ikke kan brukes til annet enn skyting med småkalibret våpen på 100 meter.

Utviklingen har innhentet skytterlagets aktivitet. Gjennom mange tiår er det blitt akseptert boligbygging stadig nærmere lagets bane på Teigen, sør for Jessheim. Den aller siste boligutbyggingen medførte at nærmeste bolig ligger cirka 50 meter unna standplassen, og det sier seg selv at situasjonen er uholdbar både for naboene og for skytterlaget.

For fire år tilbake brant også hele standplassen opp. Det ble tidlig en mistanke om at brannen var påtent, men dette ble ikke bevist.

Etter at den nye tverrvegen ble vedtatt er det overhodet ingen tvil lenger. Skytebanen på Teigen må flyttes.

Ullensaker Skytterlag sitter på en uoppsigelig leieavtale av området. Det var i 1933 at staten foretok en over-ekspropriasjon som sikret skytterlaget ei bane til «evig tid». Aktiviteten er også blitt forsøk stoppet ved diskusjon om vegretten inn til skytebanen. Et voldsgifts-skjønn sikret laget rett til bruk av vegen.

TIL HAUERSETER

I mange tiår har blitt jobbet for å finne ei erstatningsbane for Teigen. Flere alternative plasseringer er vurdert, men i en god del år er en plassering på Hauerseter blitt stadig mer aktuelt.

Det har også i relativt lang tid vært bred politisk enighet om at det er det beste alternativet er å bygge ei ny bane ved Hauerseter.

Anlegget er skissert rett ved området der jernbaneskinner håndteres, øst for motorvegen.

- Det er totalt utelukket å flytte fra Teigen før ei ny bane er definitivt spikret og anlegget er igangsatt, sier leder i Ullensaker Skytterlag Ole Martin Karlsen, og får støtte av de to medlemmene av banekomiteen Johan Janssen og Jørn Dalen.

NØKKELFERDIG

- Vi må ha sikre garantier på et nytt anlegg, før vi kan flytte. Fram til det tidspunktet vil det være skyteopplæring og konkurranser på 100 meter for yngre skyttere på Teigen, slår Janssen fast.

Det nye anlegget skal graves ned i terrenget og med støyvoller rundt. Det er skissert med en maksimal utvidelse til 30 elektroniske skiver på 200 meter og 20 skiver på 100 meter, men at det i tillegg bygges ei 50-metersbane, slik det også har vært på Teigen.

I tillegg er det planlagt et nytt skytterhus med nødvendige fasiliteter hvor det er plass til ei innendørs bane hvor skytedistansen er 15 meter.

- Det er stipulert hvor mye et slikt anlegg vil koste, men det er ikke skytterlagets ansvar å finregne eller beregne denne prisen, sier Johan Janssen.

- Vi forventer, og har godt håp om, at et «nøkkelferdig» anlegg står ferdig om ikke altfor lenge, avslutter Ullensaker-trioen.

LES OGSÅ: - Dette er den morsomste hobbyen man kan ha

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.